Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. do 8. lipnja 2024.
Svjetski festival animiranog filma / 3. do 8. lipnja 2024.
hr | en

Zima / Zima


Kasumi Ozeki, Tomek Popakul

Poljska / 2023 / 26' 26''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 06. 06.,
Kino SC, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 08. 06.,
Kinoteka, 18:00 h


Sinopsis


Raste sporo poput stalaktita, ali jednoga dana otkine se, padne i slomi. Anka voli mačke. I Isusa. U zimskoj tišini laguna se zamrzne i neizgovoreno izađe na površinu poput napuklina u ledu. Mozaičan portret malog ribarskog sela gdje ljudi i životinje ovise jedni o drugima i gdje postoji osjetljiva ravnoteža između tople nježne brige i hladne emocionalne okrutnosti. Jeziva priča o usamljenosti i zajednici ispričana u maniri magičnog realizma.

Kasumi Ozeki


Kasumi Ozeki surađivala je s Tomekom Popakulom na filmovima Kisela kiša, Mjesec, a sada i Zima, na usavršavanju scenarija, razvoju vizualnog stila, dizajna likova i finalne montaže. 

 

Tomek Popakul


Tomek Popakul diplomirao je animacijsku režiju i specijalne efekte na Filmskoj školi u Łódźu. Njegov debi Ziegenort prikazan je na mnogim festivalima diljem svijeta. Drugi njegov projekt Kisela kiša (Acid Rain) dobio je 35 nagrada, prikazan je na 90-ak festivala te je dobio nominaciju za prestižne nagrade Annie i Oscar. Popakul je napravio kratki hibridni animirani film Mjesec (Moon) za HBO-ovu pandemijsku antologijsku seriju Kod kuće (At Home). Na Kiseloj kiši, Mjesecu i Zimi surađivao je s Kasumi Ozeki.

 

Režija

Kasumi Ozeki, Tomek Popakul


Produkcija

Yellow Tapir Films


Scenarij

Tomek Popakul


Zvuk

Sound Mind, Michał Fojcik MPSE


Glazba

King Midas Sound, Circle of Ouroborus, Godflesh, 19 Wiosen, Tenhi, Ait!


Montaža

Tomek Popakul


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA 4