Logo_hovers_2021
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en
391-gis

POPRATNA DOGAĐANJA | PERFORMANSI

Glasovi između sličica

Performans Thomasa Johnsona i Adama Butchera

Predvorje Kina SC
2/10 PET 10 – 22 h

Thomas Johnson Volda vraća se na Animafest kako bi nam predstavio svoj novi performans. Riječ je o dugotrajnom performansu animacije lutaka u trajanju od deset sati.

Tijekom izvedbe Johnsonov će suradnik Adam Butcher uživo ispisivati riječi koje izgovori publika i tako ih učiniti dijelom performansa. Dok umjetnik Thomas animira lutku Thomasa, iznad animatorove glave postupno će se oblikovati maska sastavljena od papirića s natipkanim riječima publike.

Posjetitelji se potiču da razgovaraju s izvođačima kako bi njihovi glasovi bili uvršteni u sam performans.

Glasovi između sličica bit će dostupni za gledanje i online.

Thomas Johnson (Bath, Engleska, 1984) diplomirao je vremenski baziranu umjetnost na Sveučilištu Velškog instituta u Cardiffu. Njegovi su lutkarski performansi dosad prikazani na nekoliko festivala. S Ivanom Bošnjak u okviru Bonobostudija surežirao je dva nagrađivana kratkometražna animirana filma u tehnici stop-animacije, Simulacra (2014) i Udahnut život (2019). Oba filma prikazana su na Animafestu, a Udahnut život osvojio je Posebno priznanje člana žirija u Velikom natjecanju kratkometražnog filma te Posebno priznanje u Natjecanju hrvatskog filma.

Adam Butcher (1986) diplomirao je animaciju s naglaskom na klasičnoj animaciji na Sveučilištu Solent u Southamptonu. Surađivao je s Bonobostudijem u Zagrebu i Studijem 352 u Luksemburgu, a autor je i nekoliko kratkometražnih filmova koji su prikazani na različitim festivalima. Voli piti čaj od kokosa te i dalje radi za Studio 352, obnašajući različite funkcije na dugometražnim projektima.