Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

Opera / Opera


Erick Oh

Južna Koreja, Sjedinjene Države / 2020 / 8' 50''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 29. 09.,
Kino SC, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 02. 10.,
Teatar &TD, 18:30 h


Sinopsis


Opera je suvremena animirana verzija renesansnih freski. Inspiriran Boschom, Michelangelom, Botticellijem i drugima, Erick Oh u svom prepoznatljivo otkačenom i nadrealnom stilu stvara portret čovječanstva i njegove povijesti. Portret je to ljudskog života, ispunjen ljepotom i apsurdom. Cilj je ovog epskog prikaza pobuditi u gledatelju čitav niz dubokih emocija: nadu, smijeh, promišljanje, pa čak i strah i tugu. Operanije samo živa umjetnost, već i poziv na propitivanje mehanizama našeg društva i ponašanja.

Erick Oh


Erick Oh korejski je autor i animator s kalifornijskom adresom. Njegovi su nezavisni filmovi prikazani i nagrađeni na brojnim međunarodnim festivalima, uključujući Nagrade Annie, Annecy, Međunarodni festival animiranog filma u Hirošimi, Animafest Zagreb, SIGGRAPH, Anima Mundi i druge. Završio je preddiplomski studij likovne umjetnosti na Nacionalnom sveučilištu u Seoulu i diplomski studij filma na UCLA-u. Od 2010. do 2016. godine radio je kao animator za Pixar, gdje je surađivao na oskarovskim filmovima Izvrnuto obrnuto i Potraga za Dorom. U sklopu studija Tonko House režirao je animiranu seriju PIG: The Dam Keeper Poems, koja je osvojila Kristalnu nagradu u Annecyju i nominaciju za Nagradu Annie 2018. godine.

 

Režija

Erick Oh


Produkcija

Beasts and Natives Alike


Knjiga snimanja

Jeeyoon Park, Hyein Park


Kompoziting

Christopher Bernal


Zvuk

Andrew Vernon


Glazba

Andrew Vernon


Animacija

Toshihiro Nakamura, Becky Roberts, Lucie Roberts, Hikari Toriumi, Lauren Adassovsky, Lucas Pacheco, Theresa Reyes, Youn Dekker, Nicolle Castro, Jiwon Han / Clean Up Animation : Yeonjung Kim, Hyunji Park, Myeongjun Kim, Sohyun Ahn, Jiwon Park,


Ostalo

Umjetnička direktorica / Art director: Celine Qian You


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 2