Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Animafestovo obiteljsko kino & piknik: Nacrtajte se na Zrinjevcu!
14/05/15

Animafest Zagreb odlučio je ove godine izaći iz kinodvorana i zaposjesti Zrinjevac, na kojem će uz obiteljski piknik i radionice prikazati i dvije cjelovečernje projekcije. Pripremite stoga na vrijeme dekice & piknik-košarice i rezervirajte termin za najljepše kino u gradu, ono na Zrinjevcu!

Prvi Animafestov open-air program dogodit će se ususret festivalu već 30. svibnja, a zamišljen je kao gotovo cjelodnevno druženje ljubitelja animacije „i onih koji će to tek postati“. Sve će započeti već u 16 sati, likovnom intervencijom zagrebačke inicijative vizualnih umjetnika Pimp My Pump poznate po oslikavanju starih javnih pumpi za vodu u Zagrebu. 

Nastavit će se likovnim aktivnostima za djecu i čitanjem knjige koja je inspirirala ovogodišnju festivalsku temu – Carollove Alise u zemlji čudesa.

Vrhunac programa bit će open-air projekcija laureata Animafesta 2013., dobitnika i Grand Prixa i nagrade publike, filma Usvajanje odobreno autorskog dvojca Laurenta Boileaua i Junga Henina, a večer će zaključiti „Alice in Vinyland“ party s otvaranjem Animafestovog cornera u obližnjem klubu Vinyl, koji će se tijekom Animafesta pretvoriti u službeni festivalski klub.

Sličan program Animafest planira i tijekom samog festivala, točnije 12. lipnja, kad će na Zrinjevac izvesti bajkovitu vizualnu poslasticu ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo, kultnog francuskog animatora Michela OcelotaAzur i Asmar.