Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
hr | en

Couleur de peau: miel / Usvajanje odobreno

VELIKO NATJECANJE, FILMSKI PROGRAM

Afa_1

Couleur de peau: miel / Usvajanje odobreno


Laurent Boileau, Jung

Belgija, Francuska / 2012 / 74' 0''



Projekcije


Utorak, 21. 05.,
Kino Europa, 18:09 h
Četvrtak, 06. 06.,
Kino Europa, 20:00 h
Subota, 08. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 2), 19:00 h


Sinopsis


U suradnji s redateljem Laurentom Boileauom, crtač Jung Henin adaptirao je svoj uspješni crtani roman o odrastanju usvojenog korejskog djeteta u belgijskoj obitelji. Jedan je od 200.000 usvojenih Koreanaca širom svijeta. Prvi put Jung se odlučuje vratiti u Južnu Koreju kako bi udahnuo zrak domovine, prošetao zemljom svojih predaka i možda pronašao tragove biološke majke. Ovo putovanje pomirenja sa samim sobom i svojim podrijetlom snimano je u obliku animiranog dokumentarca.  

Laurent Boileau


Laurent Boileau deset je godina radio kao glavni snimatelj, a zatim glavni montažer na brojnim dokumentarnim filmovima. Strast prema stripovima i, općenitije, prema grafičkoj umjetnosti rezultirala je nekolicinom filmova o devetoj umjetnosti. Za 20. obljetnicu pada Berlinskog zida napravio je animiranu seriju za RTBF i curiosphere.tv. Osim režije, bavi se kronikom stripa na portalu actuabd.com te animiranim stripom na stranici France Télévisions.

 

Jung


Junga (1965, Seoul) je 1971. godine usvojila jedna belgijska obitelj. Uzeo je ime Jung Henin. Nakon studija crtanja na akademiji Škole za umjetnost u Bruxellesu počeo je ilustrirati kratke članke za Spirou i Tintin. Prve je knjige objavio 1991. godine, a 2006. objavio je Couleur de Peau: Miel, autobiografski prikaz u crno-bijeloj tehnici za ediciju Soleil.

 

Režija

Laurent Boileau, Jung


Produkcija

Mosaique Films, Artémis Productions, France 3 Cinéma


Zvuk

Dan Vanbever


Glazba

Siegfried Canto, Little Comet


Montaža

Ewin Ryckaert


Animacija

Jung


Kategorije

VELIKO NATJECANJE
FILMSKI PROGRAM