Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

The Albatross / Albatros

Natjecanje studentskog filma 4

Still1
Still2
Still3

The Albatross / Albatros


Joel Best, Alexander Jeremy, Alex Karonis

Australija / 2015 / 6' 35''



Projekcije


Utorak, 07. 06.,
Zagrebački plesni centar, 22:00 h
Petak, 10. 06.,
Zagrebački plesni centar, 17:30 h


Sinopsis


Usred ledenog, maglovitog jezera, samotni ribički izlet napaćenog pisca prekida čudno biće na dnu boce viskija. Inspirirano životom Sterlinga Haydena.

Joel Best


Joel Best je 3D-umjetnik i redatelj rođen u Australiji. Joelu, strastvenom autoru likova, interes za sve vezano uz 3D naglo je skočio tijekom njegove 4 godine provedene na Tehnološkom fakultetu u Sydneyu, gdje je nedavno diplomirao. Radio je kao umjetnik u sydneyskom animacijskom studiju Mighty Nice, gdje je sudjelovao u stvaranju likova za popularne dječje serije Bottersnikes i Gumbles te raznih reklama. U tom je periodu također snimio vlastiti kratki 3D-film Vatrena kuhinja, s kojim je sudjelovao na preko 15 festivala diljem svijeta. 

 

Alexander Jeremy


Alex Jeremy je animator i redatelj rođen u Sydneyu. Nakon upisa na studij animacije na Tehnološkom fakultetu u Sydneyu, Alexov interes za animaciju i filmsku režiju naglo je porasao – za dvije je godine radio u tvrtci za razvoj videoigara Unknown Worlds Entertainment u San Franciscu kao animator popularne podvodne igre opstanka Subnautica. Prije diplome, Alex je radio i na svom matičnom fakultetu kao asistent u nastavi i privatni instruktor te animator u studiju Mighty Nice. Albatros je njegov prvi animirani film.

 

Alex Karonis


Alex Karonis australski je animator rođen u Francuskoj koji se specijalizirao u 3D-animaciji. Nedavno je diplomirao na Tehnološkom fakultetu u Sydneyu. Tijekom studija specijalizirao se za animaciju likova, preuzimajući vodstvo u snimanju popularnog glazbenog videa With Good Reason poznatog australskog glazbenika Rega Mombasse nakon rada na festivalu Sydney Vivid Light Show. 

 

Režija

Joel Best, Alexander Jeremy, Alex Karonis


Produkcija

University of Technology Sydney


Zvuk

Daniel Rompannen


Glazba

Louis King


Kategorije

Natjecanje studentskog filma 4