Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en
Nicolas_grivel

ANIMAFEST PRO | PREZENTACIJE I PREDAVANJA

Nicolas Grivel: Kako izraditi mapu radova i biti vidljiv agentima i ključnim osobama iz svijeta animacije

08/06 PET 10:30 h TUŠKANAC
Na engleskom, ulaz besplatan.

Ovo predavanje bavit će se temom kako sastaviti online mapu radova (koje pogreške izbjeći), a zatim kako da je zamijete agenti (ili ključne osobe u industriji animacije), kako im pristupiti ako vam je neugodno, te koje su dobre, a koje loše strane suradnje s agentom.

Radionica će se na kraju posvetiti temi kako upravljati karijerom u animaciji. Prvenstveno želim objasniti da zahvaljujući „globalizaciji“ hrvatski umjetnici sada mogu raditi svagdje te predstavljati svoje priče širom svijeta.

Iz vlastitog iskustva, kao agent animacijskog studija Laika, Nicolas Grivel će publici (od studenata do profesionalnih animatora) prenijeti ključne informacije. Nicolas je književni agent za stripove i grafičke romane te ujedno povezuje umjetnike i razne animacijske studije.

Rođen i odrastao na sjeveroistoku Francuske, Nicolas Grivel književni je agent (Nicolas Grivel Agency) koji je karijeru u izdavaštvu započeo 2003. kao viši urednik u nakladničkoj kući Pika (izdavač mangi – Hachette Francuska). Danas je vlasnik agencije specijalizirane za prodaju prava (za tiskana, digitalna i medijska izdanja) za stripove, grafičke romane u nastanku ili u prijevodu širom svijeta. Prodao je prava za engleska izdanja sljedećih grafičkih romana: Ariol (Emmanuel Guibert i Marc Boutavant), Today Is the Last Day of the Rest of Your Life (Ulli Lust), Sam Zabel & The Magic Pen (Dylan Horrocks), The Realist (Asaf Hanuka), Jim Curious (Matthias Picard), Ghetto Brother (Julian Voloj i Claudia Ahlering), Climate Changed (Philippe Squarzoni), A Game for Swallows (Zeina Abirached), An Iranian Metamorphosis (Mana Neyestani), First Man (Simon Schwartz), Peplum (Blutch), Incidents in the night (David B.) itd. Cilj agencije Nicolasa Grivela jest zastupati i boriti se za položaj zahtjevnih djela koja čitatelja tjeraju na razmišljanje. Nicolas se bavi najraznovrsnijim grafičkim pričama, a ujedno radi kao agent za stripove i autore pri američkom studiju Laika, predaje na dva sveučilišta u Francuskoj te drži predavanja na drugim sveučilištima i manifestacijama kao što su Akademija za film u Pekingu, Festival u Hangzhouu, Ligatura (Poznań), Sajam knjiga u Budimpešti, Sajam knjiga u Varšavi itd.