Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Birdboy / Birdboy


Pedro Rivero, Alberto Vázquez

Španjolska / 2011 / 13' 0''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 06. 06.,
Kino Tuškanac, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 08. 06.,
Kino Tuškanac, 13:00 h


Sinopsis


Razorna industrijska katastrofa zauvijek mijenja život malene Dinki. Dinkijina sudbina poletjet će na krilima njezina ekscentričnog i neprilagođenog prijatelja Birdboya, koji se skriva u Mrtvoj šumi, izgubljen u maštanju...

Pedro Rivero


Pedro Rivero (Bilbao, 1969.) je producent, redatelj i scenarist. Napisao je scenarij za nekoliko animiranih TV-serija te za dugometražni film Goomer (nagrada Goya za najbolji dugometražni španjolski animirani film 1999.). Producirao je, režirao i napisao scenarij za Krizu mesoždera (2007.), prvi španjolski dugometražni kinofilm u tehnici flash animacije. Autor je kazališnih predstava i stripova te filmova Psihonauti, zaboravljena djeca (2015.); Birdboy (2010., nagrada Goya za najbolji španjolski kratki animirani film 2012., predselekcija za Oscare, više od 40 nagrada i 200 selekcija); Kriza mesoždera (2007.).

 

Alberto Vázquez


Alberto Vázquez bavi se režijom animiranih filmova, ilustracijom i stripom. Njegove knjige i stripovi objavljeni su u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Brazilu i Koreji, a napisao je scenarij te režirao kratke animirane filmove Birdboy i Krv jednoroga prema vlastitim stripovima. Dvaput je bio nominiran za nagradu Goya, a osvojio ju je za najbolji kratki animirani film 2012. godine. Dobitnik je više od 60 nagrada s međunarodnih festivala, a svoje radove prikazivao je u Annecyju, Clermont-Ferrandu, na Animafestu i Slamdanceu. S Pedrom Riverom režirao je svoj prvi dugometražni film, Psihonauti, zaboravljena djeca, prema istoimenom crtanom romanu, koji je sam napisao.

 

Režija

Pedro Rivero, Alberto Vázquez


Produkcija

Abrakam Estudio; Postoma Studio; Cinemar Films; Uniko


Scenarij

Alberto Vázquez, Pedro Rivero


Zvuk

Cinemar


Glazba

Suso Sáiz


Montaža

Iván Miñambres (UNIKO)


Animacija

Postoma Studio (Santi, Sebas, Khris)


Kategorije

Strip i animacija 3 - Nova berba Daniela Šuljića