Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

La traversée / Prijelaz

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

Crossing_1
Crossing_2
Crossing_3

La traversée / Prijelaz


Florence Miailhe

Njemačka, Francuska, Češka Republika / 2021 / 74' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 08. 06.,
Kino SC, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 11. 06.,
Kino Tuškanac, 19:00 h


Sinopsis


Malo selo poharano u tami, jedna obitelj prisiljena na bijeg. Dvoje najstarije djece, Kyona i Adriel, ubrzo se odvaja od roditelja i samo se suočava s cestom izgnanstva. Otisnu se na herojsko putovanje koje ih vodi od djetinjstva do mladosti u potrazi za skloništem, mirom i nadom da će pronaći utočište i svoju obitelj. Prelazeći kontinent razdiran ratom i progonom migranata, ova hrabra braća preživljavaju nevjerojatne izazove prije nego što, napokon slobodni, stignu u novi svijet.

Florence Miailhe


Florence Miailhe (1956) francuska je animacijska redateljica s diplomom Nacionalne škole primijenjene umjetnosti (ENSAD). Razvila je jedinstven stil animacije korištenjem boje, pastela ili pijeska za stvaranje svojih filmova, koji su prikazivani na prestižnim festivalima diljem svijeta (Cannes, Annecy, César). Svoj prvi dugometražni film Prijelaz (The Crossing) režirala je 2017. i za njega dobila posebnu nagradu žirija na festivalu u Annecyju. Izdavačka kuća delpire&co izdala je 2023. godine knjigu koja opisuje nastanak tog filma s više od 140 crteža i skica.

 

Režija

Florence Miailhe


Produkcija

Les Films de l'arlequin; Balance Film GmbH; Maurfilm S.R.O.; XBO Films


Scenarij

Marie Desplechin, Florence Miailhe


Knjiga snimanja

Florence Miailhe


Glazba

Philipp Kümpel


Animacija

Valentine Delqueux, Marie Juin, David Martin, Aurore Peuffier, Anita Brüvere, Ewa Łuczków, Paola de Sousa, Aline Helmcke, Urte Zintler, Lucie Sunková, Polina Kazak, Eva Skurská, Anna Paděrová, Zuzana Studená, Marta Szymańska


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA