Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
7. do 12. lipnja 2021.
Svjetski festival animiranog filma / 7. do 12. lipnja 2021.
hr | en

Wolfwalkers / Wolfwalkers

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

Wolfwalkers_f00066f
Wolfwalkers_f00268f
Wolfwalkers_f00147f

Wolfwalkers / Wolfwalkers


Tomm Moore, Ross Stewart

Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Luksemburg, Francuska / 2020 / 103' 0''



Projekcije


Petak, 11. 06.,
Ljetna pozornica Tuškanac, 21:30 h
Subota, 12. 06.,
Kino SC, 10:30 h


Sinopsis


U doba praznovjerja i magije, mlada Robyn Goodfellowe seli se u Irsku s ocem, lovcem zaduženim za istrebljenje posljednjeg vučjeg čopora. Istražujući opasan teritorij izvan gradskih zidina, Robyn, koja i sama želi postati lovkinja, upoznaje Mebh, divlju djevojčicu iz tajanstvenog plemena čiji se pripadnici navodno noću pretvaraju u vukove. Dok zajedno traže Mebhinu nestalu majku, Robyn otkriva tajnu koja je uvlači u svijet „čuvara vukova, postupno je pretvarajući u biće koje njezin otac mora uništiti.

Tomm Moore


Tomm Moore suosnivač je i kreativni direktor Cartoon Saloona, animacijskog studija u Irskoj, u sklopu kojeg je do sada radio kao redatelj, umjetnički direktor, crtač knjiga snimanja, animator i ilustrator na nizu projekata: od reklama, animiranih segmenata za igrane filmove i TV-serije, do kratkometražnih filmova. Režirao je dva dugometražna filma koja su postigla međunarodni uspjeh te su bila nominirana za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma: Tajna Kellsa (2010) i njegov duhovni sljednik, Pjesma mora (2015). S Rossom Stewartom surežirao je „O ljubavi“, segment animiranog omnibusa Prorok (2014), koji je producirala Salma Hayek. Godine 2008. dodijeljena mu je nagrada Directors Guild of Ireland i Directors Guild of America – Finders Series Award, a proglašen je i europskim redateljem godine na forumu Cartoon Movie 2009. godine.

 

Ross Stewart


Ross Stewart bavi se slikanjem, ilustracijom, dizajnom i animacijom više od 20 godina. Pretežno je obnašao funkcije oblikovatelja vizuala i umjetničkog direktora na projektima koji uključuju čak tri filma nominirana za Oscara: Tajna Kellsa (2010), Pjesma mora (2015) i ParaNorman (2012, u produkciji studija Laika). Odnedavno je uplovio i u redateljske vode, surađujući s Tommom Mooreom na omnibusu Prorok (2014) i najnovijem dugometražnom filmu u produkciji Cartoon Saloona, WolfWalkers. Kao slobodni konceptualni umjetnik radio je na brojnim nagrađivanim projektima za animacijske studije i filmske kuće diljem svijeta, a radio je i ilustracije za knjige raznih izdavača. Njegove slike izlagane su u galerijama diljem Irske i Ujedinjenog Kraljevstva i čuvaju se u kolekcijama širom svijeta. Velik je ljubitelj prirode i rado bi po cijele dane sjedio pod hrastom.

 

Režija

Tomm Moore, Ross Stewart


Produkcija

Cartoon Saloon, Melusine Productions


Scenarij

Will Collins


Zvuk

Sebastien Marquilly, Fabien Devilliers


Glazba

Bruno Coulais, Kila


Montaža

Richie Cody, Darren Holmes, A.C.E., Darragh Byrne


Animacija

Geoff King


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA