Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en
Podcast_logo_01

POPRATNA DOGAĐANJA | ANIMAFESTOV PODCAST

Animafestov podcast

ANIMAFESTOV PODCAST

Za vrijeme festivala, Adam Butcher i Thomas Johnson čavrljat će s festivalskim gostima o svemu što se tiče animacije. Montaže izdvojenih isječaka i proširene epizode podcasta bit će dostupne za slušanje nakon festivala.

Razgovori će se snimati na različitim festivalskim lokacijama, a u njima će sudjelovati filmski autori i gosti festivala. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da se prijavite na [email protected] ili osobno Adamu i Thomasu za vrijeme festivala.

Thomas Johnson (Bath, Engleska, 1984) diplomirao je vremenski baziranu umjetnost na Sveučilištu Velškog instituta u Cardiffu. Njegovi su lutkarski performansi dosad prikazani na nekoliko festivala. S Ivanom Bošnjak u okviru Bonobostudija surežirao je dva nagrađivana kratkometražna animirana filma u tehnici stop-animacije, Simulacra (2014) i Udahnut život (2019). Oba filma prikazana su na Animafestu, a Udahnut život osvojio je Posebno priznanje člana žirija u Velikom natjecanju kratkometražnog filma te Posebno priznanje u Natjecanju hrvatskog filma.

Adam Butcher (1986) diplomirao je animaciju s naglaskom na klasičnoj animaciji na Sveučilištu Solent u Southamptonu. Surađivao je s Bonobostudijem u Zagrebu i Studijem 352 u Luksemburgu, a autor je i nekoliko kratkometražnih filmova koji su prikazani na različitim festivalima. Voli piti čaj od kokosa te i dalje radi za Studio 352, obnašajući različite funkcije na dugometražnim projektima.