Logo_hovers_2022
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

Sh_t Happens / Sh_t Happens

Natjecanje studentskog filma 1

3094-shit_happens_01
4415-shit_happens_02
4416-shit_happens_03

Sh_t Happens / Sh_t Happens


Michaela Mihályi, David Štumpf

Češka Republika / 2019 / 13' 8''Projekcije


Utorak, 29. 09.,
Kino SC, 17:30 h
Četvrtak, 01. 10.,
Teatar &TD, 16:30 h


Sinopsis


Stambena zgrada puna egocentričnih stanara. Krajnje iscrpljen kućepazitelj i njegova seksualno frustrirana žena. Jelen udovac utapa tugu u gomili alkohola… Pokušavajući se nositi s problemima, nađu se u zamršenom ljubavnom trokutu i traže apsurdna i iracionalna rješenja. Posljedice lako mogu postati trajne, ponekad i previše trajne. Film je okvirna adaptacija poznate biblijske priče, koju pretvara u suvremenu, ironičnu pripovijest o tome kako svijet ponekad funkcionira.

Michaela Mihályi


Michaela Mihályi (1991, Slovačka) trenutačno studira animaciju na školi FAMU u Pragu, gdje živi i radi. Prije toga studirala je animaciju na VŠMU-u u Bratislavi. Želi pričati priče raznolikim tehnikama, od rukom crtane animacije do kolaža i lutka-animacije. Osim studija, posvećena je samostalnom djelovanju kao redateljica animiranih filmova i ilustratorica. Ima psa po imenu Ela i podjednako voli pivo i kavu.

 

David Štumpf


David Štumpf (1991, Slovačka) diplomirao je na VŠMU-u u Bratislavi s filmom Cowboyland, koji je ušao u konkurenciju festivala u Annecyju, Stuttgartu i Hirošimi, a osvojio je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada. David trenutačno živi u Pragu, gdje će magistrirati s filmom S*anja se događaju. Radi kao samostalni redatelj i animator.

 

Režija

Michaela Mihályi, David Štumpf


Produkcija

Studio FAMU


Scenarij

Michaela Mihályi, David Štumpf


Zvuk

Damien Perrollaz, Francesco Porcellana


Glazba

Olivier de Palma


Montaža

Katarína Pavelková


Animacija

David Štumpf


Ostalo

Koloriranje / Coloring: Matej Mihályi, Diana Cam Van Nguyen, Kriss Sagan, Bára Halířová, Peter Martinka, Kateřina Karhánková, Michaela Mihályi


Kategorije

Natjecanje studentskog filma 1