Logo_hovers_2022
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

How to Disappear / Kako nestati

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 6

3056-001_still_how_to_disappear
4341-002_still_how_to_disappear
4342-004_still_how_to_disappear

How to Disappear / Kako nestati


Robin Klengel, Leonhard Müllner, Michael Stumpf

Austrija / 2020 / 21' 0''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 29. 09.,
Teatar &TD, 18:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 02. 10.,
Kino SC, 22:00 h


Sinopsis


Kako nestati antiratni je film u pravom smislu riječi. Film traga za mogućnosti mira na mjestu gdje bismo to najmanje očekivali – internetskoj ratnoj videoigri. Posveta je to neposluhu i dezerterstvu, u virtualnom i stvarnom ratovanju. Snimljena na podlozi slikovitih krajolika igre Battlefield V, hiperrealistična grafika filma postaje pozadina za esejsku pripovijest. U središtu filma slabo je poznata povijest dezerterstva. Izvedbe i kreativne intervencije istražuju opseg i granice mašinerije audio-vizualne zabave.

Robin Klengel


Robin Klengel (1988, Graz) je umjetnik, ilustrator i kulturni antropolog koji živi i radi u Beču i Grazu. Od 2017. godine potpredsjednik je interdisciplinarnog kulturnog centra Forum Stadtpark. Dobitnik je niza priznanja, među ostalim i nagrade Vimeo Staff Pick, nagrade za najbolji austrijski film na festivalu Vienna Shorts, nagrade publike na festivalu Short Waves i nagrade Explorer na festivalu A Maze. / Berlin.

 

Leonhard Müllner


Leonhard Müllner (1987, Graz) živi i radi u Beču kao vizualni umjetnik i medijski analitičar. Studirao je vizualne i medijske umjetnosti u Linzu, Leipzigu i Beču, a trenutačno radi na doktoratu iz područja kulturnih studija. Radovi su mu prikazivani na međunarodnim festivalima, gdje su osvojili niz nagrada, uključujući nagradu Vimeo Staff Pick, nagradu za najbolji austrijski film na festivalu Vienna Shorts te priznanja na festivalima Short Waves i A Maze. / Berlin.

 

Michael Stumpf


Michael Stumpf (1985, Wels) studirao je filozofiju na Sveučilištu u Beču, a trenutačno pohađa studij medijske kulture i teorije umjetnosti na Sveučilištu za umjetnost i dizajn u Linzu. Radi kao filozof, dizajner i umjetnik.

 

Režija

Robin Klengel, Leonhard Müllner, Michael Stumpf


Produkcija

Total Refusal


Scenarij

Robin Klengel, Leonhard Müllner, Michael Stumpf


Kompoziting

Adina Camhy


Montaža

Leonhard Müllner


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 6