Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Harmony / Sklad


Michael Arias, Takashi Nakamura

Japan / 2015 / 119' 20''



Projekcije


Srijeda, 08. 06.,
Kino Europa, 17:30 h
Subota, 11. 06.,
Kino Tuškanac, 15:30 h


Sinopsis


Nakon globalnog kaosa po imenu Maelstrom, svijet je nanovo izgrađen, a njegovi stanovnici ozbiljno se posvećuju ekstremnoj brizi o zdravlju i društvenom skladu. No djevojka po imenu Miach Mihie smislila je kako se suprotstaviti tom dobrohotnom svijetu: s dvije bliske prijateljice pokušava se ubiti. Trinaest godina poslije, preživjevši pokušaj samoubojstva, Tuan Kirie služi u ratnoj zoni, na prvoj crti mirovne operacije. Odjednom, zločinačka organizacija uzrokuje smrt nekoliko tisuća ljudi, a Tuan posumnja u umiješanost svoje stare prijateljice Miach, koja je navodno mrtva. Kako bi utvrdila je li Miach zapravo živa i zdrava, Tuan kreće u istraživanje.

Michael Arias


Michael Arias američki je filmski autor. Karijeru je započeo krajem 80-ih, kada se bavio vizualnim efektima, a radio je na filmovima Bezdan, Potpuni opoziv i The Hudsucker Proxy. Na poziv Andyja i Lane Wachowski 2000. producirao je antologiju The Animatrix, inspiriranu Matrixom. Svoj prvi dugometražni film, Tekkonkinkreet, režirao je 2006, a prvi dugometražni igrani, Heaven's Door, 2009. godine.

 

Takashi Nakamura


Takashi Nakamura rođen je 1955. u okrugu Yamanashi u Japanu, a bavi se animacijom i režijom animea. Kao supervizor animacije surađivao je na cyberpunk akcijskom filmu Akira iz 1988. i mnogim drugima, a svoj dugometražni redateljski prvijenac, Catnapped!, ostvario je 1995. Autor je i filmova A Tree of Palme, koji je uvršten u konkurenciju Berlinalea, The Portrait Studio (Shashinkan) i Bubu and Bubulina.

 

Režija

Michael Arias, Takashi Nakamura


Produkcija

Studio 4°C


Scenarij

Koji Yamamoto


Knjiga snimanja

Takashi Nakamura


Zvuk

Yukie Saeki, Beyond C.


Glazba

Yoshihiro Ike


Montaža

Kengo Shigemura


Animacija

Studio 4°C


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA