Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
5. do 10. lipnja 2023.
Svjetski festival animiranog filma / 5. do 10. lipnja 2023.
hr | en

The Flying Sailor / Leteći mornar

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA 5

Flying_sailor_1_final_epk
Flying_sailor_2_final_epk
Fs_epk_1440x810_en_banner

The Flying Sailor / Leteći mornar


Wendy Tilby, Amanda Forbis

Kanada / 2022 / 7' 45''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 06. 06.,
Teatar &TD, 18:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 09. 06.,
Kino SC, 20:00 h


Sinopsis


Dva se broda sudare u luci, eksplozija razori grad, a jedan mornar poleti u nebo. U ušima mu zvoni, krv mu pulsira, utroba se nadima, a on se uzdiže visoko nad kaosom, prema velikom nepoznatom prostranstvu. Smjeli spoj komedije, napetosti i filozofije, Leteći mornar uzbudljivo je razmišljanje o čudima i krhkosti egzistencije.

Wendy Tilby


Prvi film Wendy Tilby, Strings (1991.), osvojio je brojne međunarodne nagrade, pa i nominaciju za Oscara. Za svoj sljedeći film Tilby se udružila s Amandom Forbis i režirala Kad zora svane (1999.), koji je osvojio Zlatnu palmu za kratki film u Cannesu, nominaciju za Oscara i Grand prix na međunarodnim festivalima animacije u Annecyju, Zagrebu i Hirošimi. Godine 2011. uslijedio je film Divljina, koji je osvojio niz nagrada te još jednu nominaciju za Oscara.

 

Amanda Forbis


Amanda Forbis se 1990. pridružila Kanadskom nacionalnom odboru za film kao redateljica animiranih filmova na obrazovnom filmu pod naslovom The Reluctant Deckhand. Godine 1995. Wendy Tilby ju je pozvala u Montreal da zajedno režiraju Kad zora svane (1999.). Film je osvojio brojna priznanja, uključujući Zlatnu palmu za kratki film u Cannesu, nominaciju za Oscara i Grand prix na međunarodnim festivalima animacije u Annecyju, Zagrebu i Hirošimi. Godine 2011. uslijedio je film Divljina, koji je osvojio niz nagrada te još jednu nominaciju za Oscara.

 

Režija

Wendy Tilby, Amanda Forbis


Produkcija

National Film Board of Canada


Scenarij

Wendy Tilby, Amanda Forbis


Zvuk

Luigi Allemano


Glazba

Luigi Allemano, Geoffrey Mitchell


Montaža

Chelsea Body


Animacija

William J. Dyer, Anna Bron


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA 5