Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

O homem do lixo / Smetlar


Laura Gonçalves

Portugal / 2022 / 11' 50''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 08. 06.,
Kino SC, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 11. 06.,
Teatar &TD, 17:00 h


Sinopsis


Jednog vrućeg kolovoškog poslijepodneva obitelj se okuplja za stolom i prisjeća strica Botãoa: Kolonijalni rat, emigracija u Francusku, gdje je živio i trideset godina radio kao smetlar. Uspomene se miješaju dok pripovijedaju priču o čovjeku koji je živio teško, no uz humor i maštu, kao kad se vratio u Belmonte u kamionu punom smeća koje se pretvorilo u pravo blago.

Laura Gonçalves


Nakon što su 2009. diplomirale na Umjetničkom sveučilištu u Lisabonu, Alexandra i Laura počele su raditi u animaciji. Njihovi su putevi otada isprepleteni. Bile su članice tehničke ekipe na raznim filmovima, režirale zajedno i samostalno, a nedavno su se počele baviti i produkcijom. Obje vjeruju u moć suradnje. Dvije su od šestero osnivača animacijskog studija BAP, kooperative animatora koja je od 2013. njihovo “gnijezdo” za razvoj i stvaranje filmova zajedno s drugim međunarodno priznatim autorima. Zajedno su napravile filmove Kap po kap (Água Mole, 2017) i Percebes (2024).

 

Režija

Laura Gonçalves


Produkcija

Bando à Parte


Scenarij

Laura Gonçalves


Kompoziting

Maria Rosa Figueiredo, Conor Flanagan


Zvuk

Pedro Marinho, Bernardo Santos


Glazba

Ricardo Santos Rocha


Animacija

Inês Teixeira, Marta Reis Andrade, Alexandra Ramires, Vitor Hugo Rocha, Maria Francisca Moura, Dimitrije Mihajlovic, Laura Gonçalves, Martim Cordovil, Patrícia Guimarães, Diana Peixoto


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETAŽNOG FILMA 3