Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en
Anima_klaicueva

PROGRAM ZA DJECU I MLADE | ANIMAFEST U BOLNICI

ANIMAFEST U BOLNICI

Omogućiti djeci tijekom liječenja i boravka u bolnicama pristup filmskoj umjetnosti, osigurati im susrete i razgovore s kreativcima iz svijeta filma, diskutirati s njima o pogledanim sadržajima, barem na kratko ih udaljiti od bolničke svakodnevnice … Sve to uključuje program „Film u bolnici“ koji udruga Djeca susreću umjetnost provodi od 2014. godine u zagrebačkim bolnicama.

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb uključuje se u program „Film u bolnici“ od 2017. godine kao festivalski partner te se tijekom trajanja festivala dio projekcija i susreta s redateljima i filmskim kritičarima seli na bolničke odjele pet zagrebačkih bolnica. Inkluzivni pristup i mogućnost praćenja festivalskog programa iz bolničkih kreveta osobito veseli male pacijente, njihove roditelje, bolničko osoblje i u skladu je s ciljevima festivalskog sadržaja dostupnog svim skupinama.

Od ove godine, zahvaljujući EU sredstvima iz Programa MEDIA te podršci HAVC-a i Grada Zagreba, ovaj se program provodi u više od 20 bolnica u Hrvatskoj te je malim pacijentima omogućen pristup filmovima na online platformi www.filmubolnici.org / https://filminhospital.eu. U suradnji s partnerima JEF (Belgija) i BUFF (Švedska) na platformi je moguće pogledati recentnu europsku produkciju za djecu i mlade, ali i značajan broj naslova iz prethodnih festivalskih izdanja Animafesta kao i pomno odabrane animirane filmove hrvatskih autora.

 Udruga Djeca susreću umjetnost djeluje od 2012. godine i godišnje u njihovim različitim projektima filmsko-obrazovnog programa za škole i vrtiće Sedmi kontinent (www.sedmikontinent.org) sudjeluje 25 tisuća djece.