Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en
Tri_izumitelja

Popratna događanja

Skriveno blago Michela Ocelota - izložba

Često se s mojim stilom zamjenjuje jednostavno manjak sredstava i novca. U kratkim filmovima koristim kolaž zato što nije skupo. Već pri prvom susretu ta me tehnika sasvim očarala. To je kao igra bez granica. Male lutkice od papira Canson. Dijelovi marioneta povezani tankim nitima i lutka položena na osvijetljenu kutiju. Animiramo sliku po sliku, pomičemo, slikamo dvaput, opet pomičemo, opet slikamo... (Michel Ocelot) 
 

Michel Ocelot je osvojio široku publiku zahvaljujući svojim animiranim filmovima "Kirikou" i "Azur i Asmar". No "Kirikou" nije njegov prvi film, njegov prvijenac je "Tri izumitelja", koji je radio u tehnici animacije čipke, nakon čega je uslijedio "Legenda o jadnom grbavcu" u tehnici drvoreza. Slijedio je serijal o siluetama od papira Canson "Ikar" i "Les contes de la nuit". Na izložbi će biti predstavljen i glazbeni video "Earth Intruders" nedavno napravljen za glazbenicu Björk. 

Preporučujemo vam da otkrijete dugo skrivena blaga Michela Ocelota. Izložene su skice, animatik, knjige snimanja, scenografije, grafička istraživanja, sve faze proizvodnje njegovih kratkometražnih animiranih filmova. Zavirite u fino papirnato tkanje iz kojeg se razvio jedan od najosebujnijih stilova svjetske animacije – u kinu i u galeriji.