Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en
Tales_gingerland-celestyna

Animafest Pro

Animafest Pro 2


Regionalni forum za razvoj projekata / prezentacija 6 odabranih projekata   Moderator: Mike Robinson (animation consultant / Cartoon Media)

Regionalni forum razvija se kao platforma za predstavljanje dugometražnih animiranih projekata producentima i potencijalnim financijerima, a fond kao novčana stimulacija za razvoj najboljeg regionalnog projekta. Animafestov fond osigurava financijsku potporu u iznosu od 3.000 eura za daljnji razvoj najboljeg projekta koji će izabrati međunarodni žiri Regionalnog foruma.

Ove godine se na Regionalni forum prijavilo 12 redatelja i producenata s dugometražnim animiranim projektom u razvoju.

 Odabrano je šest projekata koji će se predstavljati međunarodnom žiriju i svim potencijalnim partnerima.

Tja e kamak

SHE’S A STONE

Bugarska 

Režija : Stanislav Evstatiev, Svilen Dimitrov

Autor : Anelina Ilieva

Animacija : Svilen Dimitrov

Produkcija : ZOOM Design Ltd. 

Tehnika : 2D/3D

Trajanje : 80’

Predviđeni budžet : 3 500 000 EUR

Predviđeni završetak : Ljeto 2011 

Dva prijatelja – dječak Dukadin i mladi zmaj Sekoul – slučajno otvaraju vrata "drugog svijeta" odakle počinju izvirati čudovišta, a Zemlji zaprijeti uništenje ako ne uspiju ponovno uspostaviti ravnotežu prirodnih sila i zatvoriti prolaz. Moderna bajka prema motivima starih balkanskih legendi.  

Svilen Dimitrov (1980, Varna, Bugarska) je studirao na Bugarskoj nacionalnoj akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost Krustjo Sarafov. Studirajući režiju animiranog filma ubrzo je postao poznat i to zahvaljujući svojim nekonvencionalnim kratkim filmovima. Napravio je nekoliko minuta animacije za dokumentarac "Superveliki ja", koji je nominiran za Oscara, glumio je i režirao mnoge reklame za primjerice Nestle, Bugarski telekom i mnoge druge klijente. Njegov diplomski film "The Air Ace"(2007) prikazivao se na festivalima diljem svijeta, postavši miljenikom kritike i osvojivši 11 nagrada.   

Stanislav Evstatiev (1972, Varna) završio je matematičku srednju školu u Varni. Godine 1991. bio je jedan od osnivača tvrtke Dimension dESIGN Animation Group (www.ddag.org ), koja je počela raditi kompjuterske grafike za TV spotove i prezentacije, a zatim su napravili i prvi 3D animirani spot za Bugarsku nacionalnu televiziju. Kasnije se orijentirao na istraživanje i razvoj, izradivši prvi dostupan komercijalni sustav za dlake i krzno za softver 3D Studio Max. Od 2001. do 2004. bio je osnivač te glavni grafičar i voditelj u tvrtki Garga Games, nakon čega je suosnovao ZOOM Design Ltd. – kreativni studio za oglašavanje i produkciju.   

Kontakt :

ZOOM Design Ltd.

Stanislav Evstatiev

4 Petko Karavelov Str., fl.4, ap.14

9000 Varna, Bulgaria

T/F: +359-52-603061

E-mail: [email protected]

Web-site: www.zoomdesign.bg 
 
 
 

SARAJEVO TIME MACHINE

Bosna i Hercegovina/Hrvatska

Redatelj/autor : Dino Mustafić

Animacija : Alan Savić, Alen Ajanović, Mirsad Agić, Zlatan Poljo

Producent: Davor Pušić

Produkcija : Fist d.o.o.

Koprodukcija : Zagreb Film 

Tehnika : 2D/3D

Trajanje : 90’

Predviđeni budžet : 1 365 318 EUR

Predviđeni završetak : Listopad  2010 

Damir je tinejdžer. Opsjednut je idejom o odlasku u London, gdje se nada da će postati rock-glazbenik. Misli da je Sarajevo mjesto bogu iza leđa i da tu ne može izraziti svoj talent. No putovanje na kojem se sasvim slučajno našao bit će iznimno važno. Nakon cijele pustolovine shvaća da Sarajevo nije grad bez korijena ili, njegovim riječima, opustjelo selo, već mjesto bogate povijesne prošlosti, što ga čini jedinstvenim. Na putovanju spoznaje duh Sarajeva i njegova motivacija za odlazak u London sada više nema smisla. Osjeća da je njegova budućnost u Sarajevu... 

Dino Mustafić (1969, Sarajevo) završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu te komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Režirao je razne televizijske formate: dokumentarce, reportaže, glazbene i obrazovne emisije, reklame i glazbene spotove. Njegovi kratki dokumentarci gostovali su na mnogim festivalima, a uspješno režira i za kazalište i operu. Njegov prvi dugometražni film "Remake", prema scenariju Zlatka Topčića, također je pohodio mnoge festivale, a svjetsku premijeru je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu (2003). 

Kontakt :

FIST d.o.o. Sarajevo

Alipašina 19

71000 Sarajevo, BiH

T: +387 33 209 955

F: +387 33 225 431

E-mail: [email protected]

Web-site: www.fist.co.ba 
 
 

HEART IN THE WALL

Poljska/Švicarska/Južna Koreja

Redateljica : Balbina Bruszewska

Animacija : Se-ma-for

Producenti : Luc Toutounghi, Adam Plak, Michael Browne

Produkcija : Archangel SA, Se-ma-for, H Co. 

Tehnika : stop-animacija

Trajanje : 75’

Predviđeni budžet: 5 000 000 EUR

Predviđeni završetak : Lipanj 2011 

Snažna priča o iznimnom prijateljstvu koje pomiče granice vremena i prostora. Zahvaljujući čarobnim časopisima djevojka koja živi u 2010. godini stupa u kontakt s mladim Frédéricom Chopinom, koji je na praznicima u 1824. godini. Njihovi se životi tada zauvijek promijene.  

Balbina Bruszewska (1982) diplomirala je na Odsjeku za animaciju Poljske nacionalne filmske škole u Łodzu. Napravila je više od 100 televizijskih priloga i dokumentaraca, a podučavala je i filmsku montažu na Višoj školi za umjetnost i dizajn u Łodzu. Potpisuje dokumentarac o snimanju Oscarom nagrađenog animiranog filma "Peća i vuk" ("Making of Peter and the Wolf"). Režira dokumentarni film za Nacionalni poljski institut Frederick Chopin o pripremama za Međunarodnu Chopinovu godinu 2010.   

Kontakt

Se-ma-for

Adam Ptak

ul. Targowa 1/3 B.24

90-022 Łódź, Poland

T: +48 42 682 26 01

F: +48 42 682 26 01

E-mail: [email protected]

Web-site: www.se-ma-for.com 

Archangel SA

Luc Toutounghi

Piazza Riforma 9

6900 Lugano, Switzerland

T: +41 91 924 0292

F: +41 91 924 0291

E-mail: [email protected]

Web-site: www.archangel-sa.ch 

H Co.

Michael Browne

1402 Samheung Bldg.

705-9 Yeoksam-dong, Gangnam-gu

Seoul 135 080, Korea

T: +82 2 564 2761

F: +82 2 564 2760

E-mail: [email protected]

Web-site: www.hhhhh.co.kr 
 
 

PŘIBĚHY ZE ZÁZVOROVÉ ZEMĚ

TALES FROM GINGERLAND

Češka Republika

Redatelj/autor/animacija : Tomáš Hubáček

Producent : Pavel Berčik

Produkcija : Evolution Films 

Tehnika : 2D/3D

Trajanje : 90’

Predviđeni budžet : 2 500 000 EUR

Predviđeni završetak : 2012 

U selo u brdima stiže Pripovjedač za čije se priče govori da imaju magične moći. Seljanima govori o Hodočasniku koji se uputio na dugo putovanje kako bi pronašao lijek za zatrovanu Đumbirovu zemlju. No seljani ne uspijevaju čuti ostatak priče – kada se ujutro probude, na svoj užas otkrivaju da je Pripovjedač otišao. Krive Františeka, najstarijeg dječaka u selu, jer su ga vidjeli kako zaviruje u tajanstvenu Pripovjedačevu torbu. Njegov je zadatak sada pronaći Pripovjedača i ne vratiti se dok ne sazna što se dogodilo s Đumbirovom zemljom. František luta po zemlji i saznaje djeliće priče od drugih putnika, a naposljetku shvaća da je sudbina Đumbirove zemlje u njegovim rukama. 

Tomáš Hubáček (1981) je diplomirao režiju na Fakultetu multimedijskih komunikacija pri Sveučilištu Tomas Bata u Zlinu. Tamo sada predaje filmsko pripovijedanje kao vanjski suradnik. Režirao je ili surežirao kratke studentske filmove i mnogo animiranih spotova. Njegov diplomski film “Return to the Red city” otkupila je Češka televizija. Bavi se i skladanjem glazbe. 

Kontakt

Evolution Films

Pavel Berčik

Soukenicka 11

Prague 1 – 110 00, Czech Republic

T/F: +420 222 240 770

E-mail: [email protected]

Web-site: www.evolutionfilms.cz 
 
 
 

KUHINJSKE PRIČE

KITCHEN STORIES

Hrvatska/Makedonija

Redatelj/autor : Atanas Georgiev

Animacija : Miloš Tomić

Producent : Siniša Juričić

Produkcija : Nukleus Film 

Tehnika : stop-animacija / stop-motion

Trajanje : 70’

Predviđeni budžet : 200 000 EUR

Predviđeni završetak : Prosinac 2010 

Priča o pet likova zarobljenih u nedefiniranom postkataklizmičkom vremenu i prostoru. Vrijeme ne postoji jer se život likova svodi na ponavljanje uvijek istih svakodnevnih radnji. Sve se odvija u kuhinji gdje rade i sastaju se svaki dan, održavajući određenu tjelesnu komunikaciju samo međusobnim pomaganjem i slaganjem oko obavljanja opet istoga posla. Svi likovi predstavljaju grijeh koji je uslijedio iz njihova ponašanja. 

 Atanas Georgiev je rođen u Makedoniji 1977. godine. Studirao je filmsku i TV montažu na Umjetničkoj akademiji u Skopju. Radi kao redatelj, montažer i dizajner zvuka. Režira uglavnom kratke dokumentarne filmove.  

Kontakt :

Nukleus Film

Siniša Juričić

Dalmatinska 8

10000 Zagreb, Croatia    

T/F: +385 1 4848 868

E-mail: [email protected] 
 

WAI

Slovenija 

Autori : Gorazd Kranjc, Gorazd Norčič

Redatelj : naknadno će se potvrditi / TBC

Animation : Vanja Matović

Producer : Gorazd Norčič

Produkcija: Qollective d.o.o. 

Tehnika : 3D

Trajanje : 85’

Predviđeni budžet : 6 500 000 EUR

Predviđeni završetak: 2011 

Sudbina Zemlje je u pitanju kada smiješni trio – patuljak, vila i div – trebaju iznova spojiti dio stroja, tajanstveni Wai, s tri šipke snage i vrline. Oni su čuvari pradavnog stroja koji su nekoć davno sastavili Svemirski vodoinstalateri. Sada im je potrebna pomoć dječaka Jasona, koji će uskoro i odrasti u toj svjetskoj pustolovini spašavanja stvarnog i mitskog svijeta, posjećujući pradavne kulture i uspostavljajući ravnotežu s vlastitim vrlinama. 
 

Gorazd Norčič (1964) je diplomirao strojarstvo na Sveučilištu u Ljubljani. Također je završio studij poslovnog upravljanja (MBA) u SAD-u na Sveučilištu Clemson. Posljednjih 15 godina polazi različite seminare, predavanja, kongrese vezane uz menadžment, produkciju animacije, pregovaranje, informacijske sustave, marketing, produkciju i financiranje kao predavač i polaznik. Osnivački je član Slovenske udruge producenata u animaciji i član je udruge European Cartoon Council.  
 

Kontakt :

Qollective d.o.o

Gorazd Norčič

Stegne 5

1000 Ljubljana, Slovenija

T: +386 1 513 06 20

F: +386 1 513 06 25

E-mail: [email protected]

Web-site: www.qollectivecartoons.com