Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en
Zagreb2

Animafest Pro

Animafest Pro 1

Produkcijska analiza Animafestovog Foruma za razvoj projekata 2007 

Ptice kao mi; Egill


Ptice kao mi

Bosna i Hercegovina

Redatelj: Faruk Šabanović

Producent: Adnan Čuhara

Produkcija : Prime Time

Tehnika : 3D

Trajanje: 75’

Predviđeni budžet: 3 000 000 EUR

Predviđeni završetak: 2012

Epska bajka skromnih proporcija. Projekt je dobio posebno priznanje na prvom Animafestovom Regionalnom forumu 2007. godine. Autor je primio i stipendiju Fondacije Katrin Cartlidge na Filmskom festivalu u Sarajevu 2008. godine.  

Faruk Šabanović je radio za mnoge bosanske i međunarodne agencije kao umjetnički direktor. Osmišljavao je, dizajnirao i režirao mnoge reklamne kampanje, glazbene spotove i animirane filmove. Autor je priče i produkcijski dizajner nagrađivanog dugometražnog filma "Snijeg". Izlagao je na mnogim izložbama, a osvajao je domaće i međunarodne nagrade za dizajn i scenarij. "Ptice kao mi" je prvi dugometražni bosanski 3D animirani film.

Egill

Mađarska/Island

Redatelj: Áron Gauder

Producenti : Erik Novák, Arnar Thorissen

Produkcija : Lichthof Ltd., CAOZ  

Tehnika : 3D

Trajanje : 90'

Predviđeni budžet : 3 205 746 EUR

Predviđeni završetak : proljeće  2011

Život i avanture Egilla Skallagrimssona, moćnog Vikinga i velikog pjesnika. Priča o ponosnim i neovisnim slobodnim ljudima koji nisu željeli prihvatiti totalitarni režim novog kršćanskog kralja Norveške. 

Otkad je diplomirao animaciju na Mađarskoj akademiji za primijenjenu umjetnost (MOME) 1999. godine, Áron Gauder radi kao redatelj vizualnih efekata na nekoliko dugometražnih filmskih projekata, među kojima je bila i "Taxidermia" (György Pálfi, 2006), a radi i na vlastitim filmovima. Međunarodno priznanje osvaja svojim prvim dugometražnim animiranim filmom "Kvart" (2004), koji je postao hit na festivalima i prikazivao se u kinima diljem Europe i Sjeverne Amerike. 

www.egillmovie.com