Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
1972.
Svjetski festival animiranog filma / 1972.
hr | en

Animafest u Splitu od sutra
11/06/09

Splitsko izdanje ovogodišnjeg  ANIMAFESTA održat će se od 12. do 14. lipnja u tek otvorenoj i renoviranoj Kinoteci Zlatna vrata, Pučkog otvorenog učilišta u Splitu, koji je ujedno i suorganizator splitskog izdanja, te na atraktivnoj lokaciji otvorenog kina Bačvice. Program uključuje 6 dugometražnih i 8 kratkometražnih filmova, mahom uspješnica svjetske animacije. 

Sutra ćete imati priliku pogledati sljedeće filmove: 

18.00 KINOTEKA ZLATNA VRATA

Nocturna*

Víctor Maldonado/Adrià García

Španjolska/Francuska, 2007, 35 mm, 83' 

Zbog čega je noć tako tajnovita? Što se krije iza neobjašnjivih stvari koje se dogode kada padne mrak? Je li moguće da netko negdje brine da se sve odvije baš kako bi trebalo? Timov strah iznjedrio je opasno čudovište čiji je jedini cilj uništiti svaki izvor svjetlosti.

20.00 KINOTEKA ZLATNA VRATA

SVEČANO OTVARANJE

Mia i Migou*

Jacques Rémy–Girerd / Francuska / 2008., 35 mm, 92' 

Drugi dugometražni film afirmiranog autora Jacquesa Rémya-Girerda prati malenu djevojčicu Miju koja u potrazi za ocem, radnikom na izgradnji hotelskog kompleksa u srcu tropske šume, nailazi na magično šumsko biće Migoua.

Naizgled naivna priča o avanturama i prijateljstvu djevojčice i dobrog duha ozbiljan je apel za očuvanje planeta i obiteljskih vrijednosti. 

Napominjemo da su filmovi označeni zvjezdicom primjereni dječjem uzrastu te da se  ulaznice za Animafest 2009 u Splitu mogu kupiti na blagajnama Kinoteke Zlatna vrata i Ljetnog kina Bačvice sat vremena prije početka svake projekcije. 

Cijena ulaznica:

Kinoteka Zlatna vrata – 15 kn

Ljetno kino Bačvice – 20 kn.

 

Animafest paket ulaznica (za sve projekcije) + poklon: festivalski katalog – 80kn

Ukoliko imate pitanja te su vam potrebne dodatne informacije molimo da kontaktirate koordinatoricu Animafesta u Splitu Ankicu Bugarin na sljedeći broj telefona:  091 306 304 1