Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
5. do 10. lipnja 2023.
Svjetski festival animiranog filma / 5. do 10. lipnja 2023.
hr | en

Vacation / Odmor

SVJETSKA PANORAMA 2

Vacation_1
Vacation_2
Vacation_3

Vacation / Odmor


Yifan Jiang, James Mercer

Sjedinjene Države / 2023 / 25' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 06. 06.,
Kino SC, 11:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 07. 06.,
Teatar &TD, 22:00 h


Sinopsis


Odmor prati protagonista kako se autom vraća kući s fakulteta. Iznenadna erupcija vulkana potpuno mu uništi auto kao i svu imovinu. Jedva preživjevši, naša osiromašena zvijezda stane graditi život od namještaja koje je more naplavilo na obalu na nelijepom komadu plaže koji je sada njegov dom. Apsurdna bajka o prirodi prirode se razvija, a on upoznaje tri životinjska pratitelja: upornog galeba, sjajnog pauka skrivenog u polomljenom laptopu i razvedenu ribu koja se bori za skrbništvo nad svojih pedeset tisuća djece.

Yifan Jiang


Yifan Jiang (Kina) je kinesko-kanadska umjetnica i filmska autorica koja živi između New Yorka i Roswella. Magistrirala je na Sveučilištu Columbia (2021.), a diplomirala na Sveučilištu za umjetnost i dizajn Emily Carr. Svoje je radove izlagala međunarodno u galerijama, muzejima i na filmskim festivalima, a među njima je i dvodijelna izložba u Meliksetian | Briggsu u Los Angelesu, te Zero-sum Game u Galeriji Christian Andersen u Kopenhagenu.

 

James Mercer


James Mercer je njujorški umjetnik koji slika, crta i animira. Također je izvanredni profesor digitalne slike i digitalne animacije na Sveučilištu Drew. Mercer je studirao grafiku na Školi za dizajn u Rhode Islandu, te magistrirao likovnu umjetnost na Sveučilištu Columbia. Svoje je radove prikazivao i izlagao diljem svijeta, u novije vrijeme i na Međunarodnom festivalu animacije u Londonu 2022.

 

Režija

Yifan Jiang, James Mercer


Produkcija

James Mercer, Yifan Jiang


Scenarij

James Mercer, Yifan Jiang


Zvuk

James Mercer


Glazba

James Mercer


Montaža

Yifan Jiang, James Mercer


Kategorije

SVJETSKA PANORAMA 2