Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
5. do 10. lipnja 2023.
Svjetski festival animiranog filma / 5. do 10. lipnja 2023.
hr | en

Sine! / Sine!

SVJETSKA PANORAMA 3

Son_2
Sine__3
Son_1

Sine! / Sine!


Goran Ivanović, Nina Đukanović

Crna Gora / 2023 / 7' 28''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 07. 06.,
Kino SC, 11:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 08. 06.,
Teatar &TD, 22:00 h


Sinopsis


Sine! je umjetnička žalopojka nad sudbinom žena u Crnoj Gori danas. Žena zatočenih u okovima patrijarhalnog društva i onih nerođenih. Jer je patrijarhat donio presudu da su neželjene i suvišne. Jer Crnu Goru muči prešućivani problem: pobačaj zbog odabira spola. Ovo je film o njima, o nerođenima. Žalopojka zbog genocida nad ženama, genocida koji nitko ne priznaje. Jer je vrijeme da se probudimo. I jer netko mora dići glas za spas nerođenih kćeri. Sine! vas zove.

Goran Ivanović


Goran Ivanović je računalni inženjer, specijalist za dizajn i kompjutorsku animaciju (2D/3D). Suvlasnik, direktor i direktor animacije kreativnog studija Košnica. Otac. Suator prvog crnogorskog animiranog benda za djecu i knjige brojalica Magarad, čiji je cilj učiti djecu pravim vrijednostima. Suautor digitalnog brenda i luksuzne monografije Izbačaji, koja prikazuje govor određene lokalne zajednice u Crnoj Gori. Suautor društveno angažiranog projekta Djevojčice sa klikerima, čiji je cilj isticanje vrijednosti djevojčica. Sine! je njegov redateljski prvijenac i samostalni iskorak u crtanju i animaciji.

 

Nina Đukanović


Nina Đukanović diplomirala je ekonomiju, kreativna je direktorica i osnivačica kreativnog studija Košnica, direktorica je NVO-a Dobar život, učiteljica joge, borkinja za dobar život svoje i sve ostale djece. Suautorica je prvog crnogorskog animiranog benda za djecu i knjige brojalica Magarad, čiji je cilj učiti djecu pravim vrijednostima. Suautorica digitalnog brenda i luksuzne monografije Izbačaji, koja prikazuje govor određene lokalne zajednice u Crnoj Gori. Suautorica društveno angažiranog projekta Djevojčice sa klikerima, čiji je cilj isticanje vrijednosti djevojčica. Sine! je njezin redateljski, glumački i dramaturški prvijenac.

 

Režija

Goran Ivanović, Nina Đukanović


Produkcija

Košnica


Scenarij

Nina Đukanović


Animacija

Goran Ivanović


Kategorije

SVJETSKA PANORAMA 3