Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
5. do 10. lipnja 2023.
Svjetski festival animiranog filma / 5. do 10. lipnja 2023.
hr | en

La Pursé / Torbica


Gabriel Nóbrega, Lucas René

Brazil / 2022 / 9' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 06. 06.,
Teatar &TD, 18:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 09. 06.,
Kino SC, 20:00 h


Sinopsis


U tihoj četvrti u predgrađu živi gospodin Badú, osamdesetogodišnji taksidermist upitna ukusa. Ludo je zaljubljen u susjedu, gospođu Aureliju, kratkovidnu naboranu staru gospođu. Ona je vlasnica nesretne mačke na rubu gladi. Je li ovo ljubavna priča? Komedija? Ili možda samo prikrivena neobična horor priča?

Gabriel Nóbrega


Rođen u obitelji umjetnika, Gabriel Nóbrega pohađao je glazbenu školu, sam se naučivši animaciji. Počevši s 11 godina, više od desetljeća pratio je svog oca, glazbenika i izvođača Antonija Nóbrega, svirajući bubnjeve na koncertima diljem svijeta. Njegov studio Animatório započeo je suradnju sa studiom Vetor Zero 2009. godine, a to se partnerstvo ubrzo pokazalo plodonosnim i donijelo je međunarodne nagrade filmovima za Amnesty International (Everybody Against Everybody) i Cartoon Network (Toy Soldier). Tri godine kasnije, Gabriel je odlučio napustiti Animatório i postao partner u studiju Vetor Zero, postavši jedan od najboljih kućnih redatelja.

 

Lucas René


Lucas René je brazilski redatelj vješt u različitim vizualnim jezicima i tehnikama - animacija, stop-animacija, snimanje uživo i postprodukcija - koristeći ih da ispriča svoje priče. Lucas je počeo karijeru radeći na postprodukciji u studiju Vetor Zero, ali uvijek je znao da mu je srce na filmskom setu. Ipak, iskustvo u postprodukciji pokazalo se vrijednim u radu sa složenim i istančanim projektima, što mu je donijelo nagrade i čvrsto uporište u audiovizualnoj industriji. Nakon što je postao poznat na reklamnom tržištu kao izvrstan snimatelj, Lucas se sada smatra redateljem u svakom smislu te riječi.

 

Režija

Gabriel Nóbrega, Lucas René


Produkcija

Vetor Zero


Scenarij

Rúbia Sproesser, Pedro Palo de Andrade


Montaža

Jeff Ferreira, Herbert Gondo


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA 5