Logo_hovers_2023
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en
469-quinn_mills

ANIMAFEST PRO | PREDAVANJA, PREZENTACIJE

JOANNA QUINN & LES MILLS: FROM IDEA TO SCREEN – CREATING AND DEVELOPING THEIR SHORT ANIMATED FILMS

MM CENTAR
07/06 UTO 16:00

Nastajanje i razvijanje kratkih filmova - uvid u metode pripreme i konstruiranja kratkih animiranih filmova s Joannom Quinn i Lesom Millsom, uključujući pisanje scenarija, izradu knjige snimanja i animatika.

Joanna Quinn otkrila je animaciju na Middlesex Universityju u London dok je studirala grafički dizajn. Njezin diplomski film, Ženski provod, briljantno jednostavan i duhovit odgovor na mačizam i slavlje nesputane ženske seksualnosti, koji je publiku upoznao s likom Beryl, lansirao je Joanninu karijeru animacije osvojivši 3 glavne nagrade u Annecyju. Nezaboravna Beryl postala je fokus još triju filmova Body Beautiful, Snovi i želje – obiteljske veze i nedavno Umjetnička posla. Politika roda i opresije, uz Joanninu opsesivnu fascinaciju i oduševljenje istraživanjem ekscentričnosti ljudskog tijela, posebice ženskog, postali su središnje teme njezina rada. Njezino remek-djelo je Britanija, nemilosrdna optužnica britanskog imperijalizma. Joannini filmovi osvojili su mnoge međunarodne nagrade, uključujući Bafte, Emmyje i 3 nominacije za Oscara. Joanna je predana pedagoginja i počasna je suradnica na londonskom Royal College of Artu i Sveučilištu Wales te počasna doktorica na Middlesex Universityju i University of Wolverhampton. Joanna predaje na glavnim fakultetima i sveučilištima diljem svijeta.

Les Mills je studirao likovnu umjetnost na Cardiff Art Collegeu, Goldsmiths College Universityju u Londonu i Sveučilištu Rutgers u SAD-u, gdje je završio magisterij iz likovne umjetnosti i povijesti. Njegovo je iskustvo poučavanja intenzivno; u početku je predavao umjetnost i dizajn, ali se postupno sve više zanimao za dokumentarni film i animaciju, što ga je dovelo do predavanja osnova animacije na sveučilištima Middlesex i Cardiff, gdje je bio koordinator Radionice nezavisnog filma. Također je postao nositelj kolegija Filmske škole na Sveučilištu Wales u Newportu. Njegova prva kreativna suradnja s Joannom Quinn bila je na njezinu diplomskom filmu Ženski provod na Middlesexu i otad blisko surađuju, osnovavši tvrtku Beryl Productions International 1988. Napisao je i producirao sljedeći film o Beryl, Body Beautiful, i producirao Wife of Bath iz serijala Canterburyjske priče, koji je osvojio BAFTA-u, tri Emmyja i nominaciju za Oscara. Napisao je i producirao još dva filma o Beryl, Snovi i želje – obiteljske veze i Umjetnička posla, koji su osvojili 80 međunarodnih nagrada, dvije nominacije za BAFTA-u i nominaciju za Oscara. Les je 2022. osvojio Writers Award na dodjeli British Animation Awards.