Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en

Udahnut život / Udahnut život


Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda

Hrvatska / 2019 / 12' 15''



Projekcije


Ponedjeljak, 03. 06.,
Kino Tuškanac, 19:30 h
Ponedjeljak, 03. 06.,
Kinoteka, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 06. 06.,
Kino Tuškanac, 12:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 08. 06.,
Kino Tuškanac, 12:00 h


Sinopsis


Udahnut život film je o povezivanju jedne mlade žene sa životnom energijom prirode. Ona koristi svoj talent za prepariranje kako bi životinje koje obrađuje „vratila“ u njihov prirodni okoliš. No prava potraga za odgovorima počinje kada u svakoj životinji koju krene preparirati, pronalazi rolu nerazvijenog filma. Njezina je opsesija tjera da shvati povezanost koju osjeća, a koja je opsjeda i na javi i u snu.

Ivana Bošnjak Volda


Ivana Bošnjak Volda (1983.) diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te završila studij animacije na norveškom Sveučilištu u Voldi. Diplomirala je filmom Crossed Sild, snimljenim u suradnji s Leom Vidaković. S partnerom Thomasom Johnsonom Voldom u produkciji Bonobostudija snimila je dva lutkarska filma, Simulacra (2014.) i Udahnut život (2019.). Ovi filmovi prikazani su na brojnim međunarodnim festivalima i osvojili su više nagrada. Ivana je profesionalno sudjelovala u različitim stop-animacijskim projektima diljem Europe i vodila radionice animacije za djecu i studente.

 

Thomas Johnson Volda


Thomas Johnson Volda (Bath, Engleska, 1984.) završio je studij vremenskih medija na Institutu velškog sveučilišta u Cardiffu, te diplomirao na Odsjeku za nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. S partnericom Ivanom Bošnjak Volda u produkciji Bonobostudija snimio je dva lutkarska filma, Simulacra (2014.) i Udahnut život (2019). Ovi filmovi prikazani su na brojnim festivalima i osvojili više prestižnih nagrada. Thomas je multidisciplinarni umjetnik koji u svojim radovima često povezuje animaciju i izvedbene umjetnosti. Postavljao je lutkarske predstave na mnogim međunarodnim festivalima i u galerijama diljem Europe.

 

Režija

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda


Produkcija

Bonobostudio


Scenarij

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Knjiga snimanja

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Kompoziting

Mario Kalogjera


Zvuk

Andrea Martignoni


Glazba

Andrea Martignoni


Montaža

Iva Kraljević


Animacija

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 1
Natjecanje hrvatskog filma 1