Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en

Jeszcze dzień życia / Jedan dan života

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

Another_day_of_life
Another_day_of_life_17
Another_day_of_life_15
Another_day_of_life_14
Another_day_of_life_08

Jeszcze dzień życia / Jedan dan života


Raúl de la Fuente, Damian Nenow

Poljska, Španjolska, Belgija, Njemačka, Mađarska / 2018 / 85' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Ponedjeljak, 03. 06.,
Kinoteka, 17:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 06. 06.,
Kinoteka, 22:00 h


Sinopsis


Varšava, 1975. Kapuściński (43) sjajni je iskusni novinar, idealist i poklonik izgubljenih slučajeva i revolucija. Svog šefa u Poljskoj novinskoj agenciji uspije uvjeriti da ga pošalje u Angolu, gdje je izbio krvavi građanski rat uoči proglašenja nezavisnosti. Započinje naizgled samoubilačko putovanje u samo srce građanskog rata. Ondje još jednom biva svjedokom prljave stvarnosti rata otkrivajući osjećaj bespomoćnosti koji mu je prije bio nepoznat. Angola će ga promijeniti zauvijek: Poljsku je napustio kao izvjestitelj, a vratio se kao pisac.

Raúl de la Fuente


Raúl de la Fuente proputovao je svijet u potrazi za filmskim pričama. Godine 2015. njegov je film Minerita ušao u uži izbor za nominaciju nagrade 88. Oscara u kategoriji najboljeg kratkog dokumentarca. Film je osvojio nagradu Goya, prikazan je na više od 140 filmskih festivala te je osvojio 45 međunarodnih nagrada. Njegov prvi dugometražni film Nömadak TX najnagrađivaniji je španjolski dokumentarni film 2007. godine (17 nagrada i više od 150 filmskih festivala).

 

Damian Nenow


Damian Nenow počeo je 2005. raditi za Platige Image. Završio je Nacionalnu filmsku školu u Łódźu, te režirao tri kratka animirana filma: The Aim (2005), The Great Escape (2006) i Paths of Hate (2010). Ovaj potonji prikazan je na više od 90 festivala, a osvojio je 25 nagrada i priznanja. Godine 2011. režirao je City of Ruins, animirani dokumentarac za Muzej pobune u Varšavi, a 2013. je režirao reklamu Hunger Is a Tyrant za UN-ovu kampanju protiv gladi. U Jednom danu života prvenstveno se bavio režijom 3D animacije.

 

Režija

Raúl de la Fuente, Damian Nenow


Produkcija

Platige Films; Kanaki Films; Walking the Dog; Wüeste Films; Animations Fabrik; Puppetworks


Scenarij

Raúl de la Fuente, Amaia Remírez, Damian Nenow, David Weber, Niall Johnson; prema knjizi / based on book by Ryszard Kapuściński


Zvuk

Oriol Tarrago


Glazba

Mikel Salas


Montaža

Raúl de la Fuente


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA