Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en

Amélia & Duarte / Amélia i Duarte

Portugal u fokusu 3

Aed_master_300

Amélia & Duarte / Amélia i Duarte


Alice Guimarães, Mónica Santos

Njemačka, Portugal / 2015 / 8' 10''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 07. 06.,
Kaptol Boutique Cinema, Dvorana 1, 20:00 h


Sinopsis


Priča nas vodi kroz vezu Amélije i Duartea, dvoje ljudi čija je ljubav okopnila te koji se nastoje nositi s osjećajima koji prate ljubavni krah. Njihova veza poprima oblik kutije čiji sadržaj ilustrira priču o njihovu prekidu. Kroz prekid nas vode njihovi pokušaji da podijele, unište i izbrišu sjećanja jedno na drugo. Film, koji je rađen u tehnici piksilacije i stop-animacije te koji odiše duhom technicolora1950-ih, gledatelju dočarava nadrealizam Amélijinih i Duarteovih poteza te predstavlja ironičnu kromatsku impresiju kraja ljubavi.

Alice Guimarães


Alice Eça Guimarães studirala je digitalne umjetnosti na Školi umjetnosti Katoličkog sveučilišta u Portugalu, nakon čega se posvetila animaciji. Autorica je kratkih animiranih filmova za razne brendove kao što su Sonae, Intermarché i izdavačka kuća Leya, a također potpisuje i obrazovne filmove, poput nagrađivanog A incrível História das Linhas de Torres Vedras.

 

Mónica Santos


Mónica Santos studirala je na Kraljevskom umjetničkom koledžu u Londonu, primivši stipendiju Zaklade Calouste Gulbenkian. Filmovi su joj dosad prikazivani u Portugalu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Italiji. Zainteresirana za teoriju jednako kao i praksu, upisala je doktorat iz filmskih studija. Pored rada na animaciji i filmovima, Santos ilustrira za razne časopise.

 

Režija

Alice Guimarães, Mónica Santos


Produkcija

Ciclope Filmes / Studio Film Bilder


Scenarij

Mónica Santos, Alice Guimarães


Zvuk

Jürgen Swoboda


Glazba

Pedro Marques


Montaža

Martha Ewa Wojakowska


Animacija

Mónica Santos, Alice Guimarães


Kategorije

Portugal u fokusu 3