Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

TO DO: Provesti subotu na Animafestu
07/06/14

Autorima filmova koji se na Animafestu 2014. natječu za nagrade jedini bijeg od nervoze uoči svečane ceremonije dodjela nagrada u 22 sata bit će filmski programi koji se nastavljaju i u subotu, danu u kojem Festival pohode svi oni koji su tijekom tjedna bili spriječeni obavezama. Kako se domaća produkcija nosi sa svijetom može se provjeriti od 13 sati u Kinu Europa zahvaljujući programima Hrvatski lutka-film i Hrvatska panorama koji slijede jedan za drugim. U 17:30 druga je i posljednja prilika za gledanje klasičnih spektakala Skrivenog blaga. Nakon njih, do svečane ceremonije dodjele nagrada dijeli nas još samo Veliko natjecanje 5.

Ako je subota vaš prvi dan na Animafestu nemojte propustiti ni predstavljanja Škola animacija Royal College of Art i MOME u Cineplexxu nakon kojih imate vremena pogledati i Velika natjecanja 1 i 2.

Subota je bogat dan i za najmlađe kojima se Kino Tuškanac u potpunosti posvećuje sve do 16 sati. Od 11 sati u ponudi je Obiteljski program, potom Natjecanje filmova za djecu, a u 15 sati u Maloj dvorani započinje radionica animatronike Adama Wrighta. Za one koji ne mogu doći do centra grada tu je i Animafest u Vašem kvartu - Čudesni svijet Animafesta. Besplatne projekcije u Kulturnom centru Travno i Narodnom sveučilištu Dubrava počinju u 11 sati, a na programu su filmovi Drveni neboder, Zec i jelen, U sjeni, Gusjenica i kokoš, Koyaa: Cvijet, Činti i Nosorogov oglas. Klincima će se dopasti i Pirati! Banda nepoželjnih - dugometražni film iz slavnog britanskog studija Aardman koji se u Kinu Tuškanac može vidjeti od 18 sati.

Profinjene ukuse zadovoljit će, pak, 3 x 3 mini-retrospektive Tomeka Duckija, Roberta Catanija i Špele Čadež te Francuski lutka-film u izboru Marcela Jeana.

Subota na Animafestu idealna je za obiteljsko uživanje u umjetnosti animacije. Upotpunite ga svakako i izložbama Lutka u hrvatskom animiranom filmu i Sestre, a kada padne noć prošećite Novim Zagrebom gdje nam Animation goes MSU! "signalizira" da je Animafest i dalje u gradu!