Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

ANIMAFEST ZAGREB - SVJETSKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA NAJAVLJUJE PRESS KONFERENCIJU
25/05/09

Animafest,  svjetski festival animiranog filma, 26.svibnja održat će press konferenciju na kojoj će biti predstavljeno ovogodišnje dugometražno izdanje.
Na konferenciji će se najaviti program Animafesta – sveukupno 47 filmova, Animafest Pro- Regionalni forum za razvoj projekata, žiri, brojni gosti i niz popratnih događanja.

Animafest Zagreb 2009 predstavit će Krešimir Zimonić – umjetnički direktor festivala, Olinka Vištica – producentica festivala, Vjera Matković – izvršna producentica festivala te Jasmine Bašić – voditeljica programa Animafest Pro.

Ove godine festival se predstavlja u kategorijama: Veliko natjecanje sa 10 filmova
u utrci za Grand Prix, Svjetska panorama sa 6 filmova, Noćno kino sa 4 filma, Majstori animacije – retrospektiva Michel Ocelota sa 3 dugometražna i 8 kratkometražnih filmova te dvije Posebne projekcije. Dječji program sastoji se od 14 kratkometražnih filmova u 2 tematske cjeline – «Prostor i energija» i «Ja, moje tijelo i mediji».
Na Regionalnom forumu za razvoj predstavit će se 6 projekata u različitim fazama razvoja od kojih će jednom biti dodijeljena nagrada Zlatni Zagreb u vrijednosti od 3000 eura. Popratna događanja obuhvaćaju razgovore sa autorima (Priit Pärn, Olga Pärn, Gustavo Cova, Tomm Moore, Pedro Rivero, Nik Phelps, Jacques Rémy-Girerd), masterclass Billa Plymptona, okrugli stol na temu edukacije u animaciji te 2 izložbe – «Život bez Gabrielle Ferri» Olge Pärn i Priita Pärna i «Strah(ovi) od tame» 6 autora (Blutch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre Di Sciullo, Lorenzo Mattotti, Richard McGuire)                              

ANIMAFEST ZAGREB  je svjetski festival animiranog filma, održava se od 1972. i po tradiciji je drugi festival animacije u Europi. Od 2005. kada je preveden u godišnje izdanje -neparnu godinu posvećuje dugometražnom filmu, a parnu kratkometražnom. Inicijativom poput utemeljenja foruma za razvoj projekata, Animafest teži postati aktivan sudionik u poticanju produkcije i distribucije animiranog filma.

kontakt:
Petra Zlonoga, odnosi s javnošću
mobitel: 091 306 305 0
e-mail: [email protected]