Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Wildebeest / Gnuovi


Nicola Keppens, Matthias Phlips

Belgija / 2017 / 19' 8''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 06. 06.,
Kino Tuškanac, 11:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 07. 06.,
Kino Europa, 20:00 h


Sinopsis


Odlazak na safari pustolovina je o kojoj mnogi sanjaju. No za sredovječni par Lindu i Troyera avantura postaje zastrašujuće stvarna kada se igrom slučaja nađu sami u divljini.

Nicola Keppens


Nicolas Keppens (Aalst, 1989) diplomirao je 2012. na Kraljevskoj akademiji likovnih umjetnosti (KASK) u Gentu kratkim animiranim filmom Superstars. Nakon završenog studija animacije upisao je studij filma na Školi za umjetnost Luca u Bruxellesu. Uz rad na vlastitim projektima, Nicolas je zaposlen i kao voditelj novih medija u studiju Hans Op de Beeck. Ondje je odgovoran za produkciju, animaciju i montažu raznih projekata. Godine 2017. surežirao je kratki animirani film Gnuovi, koji je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima (npr. Fantoche, Anifest, Encounters, Anima Mundi), a ušao je i u uži izbor za Europske filmske nagrade.

 

Matthias Phlips


Matthias Phlips (Aalst, 1982), poznat kao MAT, diplomirao je grafički dizajn na Školi za umjetnost Luca u Gentu. Po završetku studija radio je u Gentu kao grafički dizajner, ilustrator i crtač. Dosad je objavio knjige Daniël van Dicht i Vet boek van Sharon. Radi i za novine De Standaard (tjedni prilog DS weekblad), NRC Handelsblad i druge. Trenutačno priprema novu knjigu.

 

Režija

Nicola Keppens, Matthias Phlips


Produkcija

Animal Tank


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 4