Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Gatta Cenerentola / Mačka Pepeljuga

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

006sce_012cutgatta_cenerentolajpg
073sce_006cut_00015_gatta_cenerentola
032sce_031cut_00028_gatta_cenerentola

Gatta Cenerentola / Mačka Pepeljuga


Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Alessandro Rak, Dario Sansone

Italija / 2017 / 86' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 05. 06.,
Kino Europa, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 06. 06.,
Kinoteka, 20:00 h


Sinopsis


Pepeljuga je odrasla na Megarideu, brodu već 15 godina usidrenom u napuljskoj luci. Njezin otac, vlasnik broda i znanstvenik, u grob je ponio tehnološke tajne broda i san o preporodu luke. Otada djevojčica živi u sjeni strašne maćehe i njezinih šest kćeri. Grad propada, a njegova je jedina nada Salvatore Lo Giusto, znan kao O'Re, ambiciozan krijumčar droge koji, u dosluhu s maćehom, iskorištava naslijeđe nesluteće Pepeljuge kako bi pretvorio Napulj u centar pranja novca. Brod, koji opsjedaju hologramski duhovi zaboravljene tehnologije i povijesti, bit će pozornica na kojoj će se čitava priča odigrati.

Ivan Cappiello


Ivan Cappiello talijanski je rodonačelnik trodimenzionalne grafičke animacije. Osnovao je tvrtku Burning Brain, u sklopu koje se počeo baviti multimedijom te osobito trodimenzionalnim kompjutorskim grafičkim dizajnom. Svoj prvi 3D kratki film, Lights Out!, režirao je 2000, a od 2010. surađuje s novoosnovanom tvrtkom MAD Entertainment kao redatelj i supervizor 3D-animacije. Režirao je TV-specijal Il piccolo Sansereno e il Mistero dell'Uovo di Virgilio, u produkciji MAD Entertainmenta i Rai Fictiona, u kojem je kreirao precizne i dotad nezabilježene 3D-prikaze Napulja s početka 18. stoljeća. Predaje na kolegijima iz tehnika 3D-modulacije u modi i tehnika 3D-animacije na napuljskoj Akademiji likovnih umjetnosti.

 

Marino Guarnieri


Marino Guarnieri stvara, dizajnira i sudjeluje u realizaciji reklama i videospotova, televizijskih glazbenih tema i obrazovnih projekata, dokumentaraca, specijala i dugometražnih filmova. Nadgledao je animaciju dokumentarnog filma Gli Occhi più Azzurri, u sklopu obrazovne serije Docucartoon, te epizode Giga & Stick za INAF, a onda se priključio MAD Entertainmentu. Među njegovim radovima ističu se Fojin glazbeni spot Donna Maria, promotivni spot za film A Skeleton Story te glazbena tema za kros-medijski festival Cartoons on the Bay. Predaje digitalnu animaciju na napuljskoj školi Comix, za koju je i režirao promo-reklamu Chi Sogna Disegna te kratki film Mezzanotte di Segni. Mačka Pepeljuga njegov je prvi dugometražni film.

 

Alessandro Rak


Alessandro Rak svoj prvi film, L'Arte della Felicità, režirao je 2014. godine, a njime je – kao posebnom projekcijom – otvoren Tjedan kritike na 70. Filmskom festivalu u Veneciji, gdje je osvojio nagradu Arca Cinema Giovani te posebno priznanje FEDIC kao najbolji talijanski film. Osvojio je i sljedeće nagrade: najbolji debitantski film na festivalu Raindance 2013., nagradu publike na Međunarodnom festivalu animiranog filma Anima u Bruxellesu 2014., Ciak d'Oro Bello & Invisibile 2014., najbolji film na Expotoonsu 2014., nagradu studentskog žirija na festivalu animacije u Kecskemétu te prestižno priznanje za najbolji europski animirani film na Europskim filmskim nagradama 2014. Mačka Pepeljuga (2017.) njegov je drugi dugometražni film.

 

Dario Sansone


Dario Sansone bavi se likovnom umjetnošću od 1997. te surađuje s nekoliko reklamnih agencija i izdavača. Od 2003. godine bavi se stripom, a objavio je Edoardo a Fumetti: Le bugie con le gambe lunghe. Od 2005. surađuje s izdavačkom kućom Star Comics. Godine 2013. bio je asistent redatelja i autor knjige snimanja dugometražnog animiranog filma L'Arte della Felicità. Za njega je i napisao pjesmu 'A Malia, nominiranu u kategoriji najbolje pjesme za nagrade Nastri d'Argento i David di Donatello, a surađivao je na realizaciji istoimenog grafičkog romana u izdanju Rizzoli Lizarda. Godine 2017. radio je na soundtracku filma La Parrucchiera, koji je osvojio nagradu za najbolji soundtrack na Social World Film Festivalu s pjesmom Nunn'è cosa.

 

Režija

Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Alessandro Rak, Dario Sansone


Produkcija

Mad Entertainment


Scenarij

Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Dario Sansone, Marianna Garofalo, Italo Scialdone, Corrado Morra


Knjiga snimanja

Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Dario Sansone, Corrado Piscitelli, Davide Maimone, Laura Sammati, Ivana Verze


Kompoziting

Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Dario Sansone, Ivana Verze, Laura Sammati, Mariacarla Norall,Annarita Calligaris, Barbara Ciardo, Francesco Filippini, Mattia Florio, Danilo Florio


Zvuk

Andrea Cutillo, Giorgio Molfini


Glazba

Antonio Fresa, Luigi Scialdone


Montaža

Marino Guarnieri, Alessandro Rak


Animacija

Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Dario Sansone Annarita Calligaris Antonia Emanuela Angrisani Corrado Piscitelli Laura Sammati Ivana Verze Danilo Florio Viola Antonia Cecere Eugenio Clemente Donatella Granisso


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA