Logo_hovers_2020
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Agouro / Predskazanje


David Doutel, Vasco Sá

Portugal, Francuska / 2018 / 15' 15''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 05. 06.,
Kino Europa, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 08. 06.,
Kino Tuškanac, 15:30 h


Sinopsis


Oštra zima zamrzne površinu rijeke pored kuće dvaju rođaka. Ledeni vjetar zahladi njihov odnos i dovodi ga do točke pucanja.

David Doutel


David Doutel (1983, Porto) diplomirao je zvuk i sliku na Umjetničkoj školi Portugalskog katoličkog sveučilišta, gdje je prošao temeljitu izobrazbu iz animacije. Animator je na filmu Viagem a Cabo Verde (Putovanje u Cabo Verde) redatelja Joséa Miguela Ribeira, u produkciji animacijskog studija Sardinha em Lata. Bio je i član animacijskog tima na filmu Os Olhos do Farol (Oči svjetionika) redatelja Pedra Serrazine. 2011. godine surežirao je prvi zajednički film s Vascom Sáom, O sapateiro (Postolar) – također u produkciji studija Sardinha em Lata. Trenutačno surađuje s produkcijskom kućom Bando à Parte kao redatelj i direktor produkcije za animirani film.

 

Vasco Sá


Vasco Sá (1979, Porto) diplomirao je zvuk i sliku na Umjetničkoj školi Portugalskog katoličkog sveučilišta, s fokusom na animaciji. Film Obtuso, koji je surežirao, označio je kraj njegova akademskog obrazovanja, nakon čega se posvetio različitim projektima. Kao član tima produkcijske kuće Sardinha em Lata sudjelovao je na izradi filmova Os Olhos do Farol (Oči svjetionika) Pedra Serrazine i Viagem a Cabo Verde (Putovanje u Cabo Verde) Joséa Miguela Ribeira.

 

Režija

David Doutel, Vasco Sá


Produkcija

Bando à Parte; Zéro de Conduite


Scenarij

David Doutel, Pedro Bastos, Vasco Sá


Zvuk

Pedro Marinho


Glazba

David Doutel


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 2