Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Revengeance / Osveta


Jim Lujan, Bill Plympton

Sjedinjene Države / 2016 / 75' 56''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 07. 06.,
Kino Europa, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 08. 06.,
Kinoteka, 15:30 h


Sinopsis


Sitni lovac na glave po imenu Rod Rosse „Jedan čovjek - banda“ upleće se u opasan pothvat kada ga američki senator „Lice smrti“ angažira da pronađe djevojku koja je ukrala paket.

Jim Lujan


Veteran underground animacije Jim Lujan realizirao je Osvetu s Billom Plymptonom kao autor radnje, crteža, scenarija, glazbe i glasova mnogih likova. Bavi se umjetnošću, animacijom, glazbom i sinkronizacijom glasova u vlastitim autorskim kratkometražnim i dugometražnim filmovima. Njegovi su filmovi Freakdaddy, Unchained Fists, Mama I'm a Thug te Sanjourno Must Die, a prikazivali su se na Spike and Mike's Sick and Twisted Festivalu, Adult Swimu i brojnim filmskim smotrama diljem SAD-a. Živi u južnoj Kaliforniji, na području Los Angelesa.

 

Bill Plympton


Bill Plympton smatra se kraljem nezavisne animacije, a prva je osoba koja je ručno nacrtala čitav dugometražni animirani film. Nominiran je za nagradu Oscar 1987. s kratkim animiranim filmom Your Face, te 2005. s kratkim filmom Pas čuvar. Od 1991. napravio je devet animiranih dugometražaca: The Tune, Mondo Plympton, I Married A Strange Person, Mutant Aliens, Hair High, Idioti i anđeli, Preljubnik, Osveta i Slide. Također je surađivao s Madonnom, Kanyeom Westom i Weird Al Yankovicem na nizu glazbenih videa i knjiga. Godine 2006. primio je Nagradu za životno djelo Winsor McCay od Nagrada Annie. Animirao je osam uvodnih “gegova na kauču” za FOX-ove Simpsone.

 

Režija

Jim Lujan, Bill Plympton


Produkcija

Plymptoons Studio


Zvuk

Weston Fonger


Glazba

Jim Lujan


Montaža

Sam Welch


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA