Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Revengeance / Osveta


Jim Lujan, Bill Plympton

Sjedinjene Države / 2016 / 75' 56''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 07. 06.,
Kino Europa, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 08. 06.,
Kinoteka, 15:30 h


Sinopsis


Sitni lovac na glave po imenu Rod Rosse „Jedan čovjek - banda“ upleće se u opasan pothvat kada ga američki senator „Lice smrti“ angažira da pronađe djevojku koja je ukrala paket.

Jim Lujan


Veteran underground animacije Jim Lujan realizirao je Osvetu s Billom Plymptonom kao autor radnje, crteža, scenarija, glazbe i glasova mnogih likova. Bavi se umjetnošću, animacijom, glazbom i sinkronizacijom glasova u vlastitim autorskim kratkometražnim i dugometražnim filmovima. Njegovi su filmovi Freakdaddy, Unchained Fists, Mama I'm a Thug te Sanjourno Must Die, a prikazivali su se na Spike and Mike's Sick and Twisted Festivalu, Adult Swimu i brojnim filmskim smotrama diljem SAD-a. Živi u južnoj Kaliforniji, na području Los Angelesa.

 

Bill Plympton


Bill Plympton smatra se kraljem nezavisne animacije, a prva je osoba koja je ručno nacrtala čitav dugometražni animirani film. U New York se preselio 1968, a karijeru je započeo crtajući stripove za New York Times, National Lampoon, Playboy i Screw. Nominiran je za Oscar 1987. s kratkim animiranim filmom Your Face, te 2005. s kratkim filmom Guard Dog. Push Comes to Shove osvojio je prestižnu Zlatnu palmu u Cannesu 1991, a 2001. njegov je kratki film Eat osvojio Grand Prix za najbolji kratki film na Tjednu kritike u Cannesu. Nakon brojnih kratkih filmova koje su emitirali MTV i Spike and Mike's, posvetio se dugom metru. Od 1991. do danas realizirao je 12 dugometražnih filmova.

 

Režija

Jim Lujan, Bill Plympton


Produkcija

Plymptoons Studio


Zvuk

Weston Fonger


Glazba

Jim Lujan


Montaža

Sam Welch


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA