Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en

Danas počinje ANIMAFEST ZAGREB 2011!
31/05/11

Premijernom projekcijom filma ILUZIONIST autora Sylvaina Chometa (Trojke iz Belvillea) danas u 19.30 sati, u kinu Europa, svečano će se otvoriti 21. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma ANIMAFEST ZAGREB.

Okupljenima će se obratiti Vjera Matković i Dana Budisavljević – producentice ANIMAFESTA, novi umjetnički ravnatelj festivala – Daniel Šuljić te Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Ovogodišnji festivalski žiri koji će odlučivati o najboljim radovima, cijenjeni autori PAUL DRIESSEN (animator, dobitnik Animafestove nagrade za životno djelo 2002. godine), DUNJA JANKOVIĆ (strip autorica i ilustratorica) i DAVID SILVERMAN (redatelj Simpsona) također će pozdraviti publiku i pozvati ih na zajedničko uživanje u najboljim naslovima najnovije svjetske dugometražne animirane produkcije.

Podsjećamo - dugometražno izdanje Svjetskog festivala animiranog filma ANIMAFEST ZAGREB održati će se od 31. svibnja do 5. lipnja u kinima EUROPA i TUŠKANAC. U sedam će se programa prikazati 69 filmova, 22 dugometražna i 47 kratkometražnih. Pored filmova iz programa VELIKOG NATJECANJA i SVJETSKE PANORAME, ovogodišnji je novitet program KINO ZA UŠI u sklopu kojeg ćemo vidjeti kultne animirane glazbene filmove: ŽUTA PODMORNICA, PINK FLOYD: ZID i HEAVY METAL. Retrospektivni program MAJSTORA ANIMACIJE posvećen je filmovima člana žirija Paula Driessena, a CARTOON D'OR predstavlja najbolje radove kratke animirane europske produkcije.
Osim autorskih filmova za malo zahtjevniju publiku, u suradnji s ANIMATEKOM, ljubljanskim festivalom animacije i pod pokroviteljstvom Raiffeisenove dječje štedionice Bubašpare pripremljen je i bogati filmski program za najmlađe Animafestovce.

Nakon otvorenja i filmskog programa festivalsku će ekipu zabavljati mladi domaći band The Genuines.

Pozivamo vas na punokrvnu feštu animacije koja će se narednih šest dana održavati u dva omiljena zagrebačka kina – EUROPI u Varšavskoj 3 i TUŠKANCU na broju 1 istoimene ulice.

Ovdje možete pronaći sve informacije o programu i rasporedu.