Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en

Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji / Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji

VELIKO NATJECANJE – DUGOMETRAŽNI FILM

Nepoznateenergije_still01

Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji / Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji


Dalibor Barić, Tomislav Babić

Hrvatska / 2015 / 40' 0''



Projekcije


Srijeda, 10. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, 22:00 h
Petak, 12. 06.,
Kino Europa, 22:00 h


Sinopsis


Tajanstvena Fondacija financira rad instituta za istraživanje parapsiholoških fenomena i mentalnih filmova. Korespondencija između Fondacije i instituta obavlja se preko odabranog izvjestitelja. U svrhu objektivnog i povjerljivog izvještavanja, Fondacija se koristi agentima s induciranim, sintetičkim identitetom. Taj proces privremeno potpuno suzbija izvornu osobnost agenta. Izvjestitelj Isidor Dukas dolazi u institut. Suočavanjem s jednim od test-subjekata, nešto što je trebala biti rutinska kontrola pretvara se u labirint bez kraja...

Dalibor Barić


Dalibor Barić (1974) multimedijski je umjetnik koji živi i radi u Zagrebu. Autor je kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova, glazbenih spotova (Bilk, Vuneni, Pips, Chips & Videoclips, Ante Perković), festivalskih špica (Motovun Film Festival), stripova (u Libri Liberi), instalacija, crteža i kolaža. Bavi se glazbom, nastupa kao VJ, a 2019. sudjelovao je u Animafestu Zagreb kao član žirija Velikog natjecanja dugometražnog filma. Filmografija: Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa (2020), Astronaut od perolaka (2017), Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji (2015), Amnezijak na plaži (2013), Marienbad First Aid Kit (2013), The Spectres of Veronica (2011), New Hippie Future (2011), Pain So Light That Appears As Tickle (2010), The Mind from Nowhere (2010), The Horror of Dracula (2010), Ghost Porn in Ectoplasm! But How? (2010), Nymph Gloss Atari (2010).

 

Tomislav Babić


Tomislav Babić skladatelj je primijenjene glazbe za film, televiziju i teatar. Na sveučilištu UCSB u SAD­u studira kompoziciju te elektroničku glazbu u CREATE-u (The Center for Research in Electronic Art Technology). Uz rad na filmu, povremeno piše i djela suvremene komorne glazbe te eksperimentalnu elektroniku. Izvodi svoja elektroakustična djela s ansamblom Nimbus Dei, s kojim je nastupio i na Bijenalu, Danima suvremenog plesa i sličnim festivalima eksperimentalne glazbe. U sklopu rada na filmskim projektima, autor se također bavi dizajnom zvuka i postprodukcijom zvuka te povremeno sudjeluje u scenariju i montaži.

 

Režija

Dalibor Barić, Tomislav Babić


Produkcija

Kino Klub Zagreb


Scenarij

Tomislav Babić, Dalibor Barić


Knjiga snimanja

Dalibor Barić


Kompoziting

Dailbor Barić


Zvuk

Tomislav Babić


Glazba

Tomislav Babić


Montaža

Tomislav Babić, Dalibor Barić


Animacija

Dalibor Barić


Kategorije

VELIKO NATJECANJE – DUGOMETRAŽNI FILM