Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Druga konferencija za novinare
25/05/14

Druga ovogodišnja konferencija za novinare povodom početka 24. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb 2014 održat će se u utorak, 27. svibnja 2014. s početkom u 11 sati u Kinu Europa (dvorana Müller), Varšavska ulica 3, Zagreb. Na konferenciji će biti predstavljeni ugledni gosti i članovi žirija te programi festivala, a bit će riječi i o širenju Animafesta na cijelu Hrvatsku!

Na konferenciji će govoriti Daniel Šuljić, umjetnički ravnatelj festivala i Vjera Matković, producentica festivala, a moderirat će ju Mia Biondić. Konferenciji će prisustvovati i hrvatski autori svih generacija čiji se filmovi prikazuju u programima festivala.

Posebno će biti najavljeno gostovanje Adama Wrighta, stručnjaka za animatroniku i dizajnera specijalnih efekata koji je surađivao s Timom Burtonom na filmovima Mrtva nevjesta i Moje najdraže čudovište, Lady Gagom za koju je napravio haljinu s turneje Monster Ball, poznatim svjetskim modnim dizajnerima te kompanijama Disney, Warner Brothers i Jim Henson's Creature Shop. Wright je zaslužan i za specijalne efekte na serijalu filmova o Harryju Potteru, a na Animafestu 2014. održat će radionicu za djecu te predavanje o svojoj bogatoj karijeri.

Govornici će predstaviti i sve aspekte ovogodišnjih glavnih i popratnih programa: natjecateljske konkurencije i panorame, velike retrospektive Jurija Norštejna i Normana McLarena, jedinstveni tematski program lutka-filma globalne relevantnosti, bogat Program za djecu i mlade koji dolazi i u zagrebačke kvartove, program prestižnih svjetskih škola animiranog filma, dugometražna iznenađenja i skrivena blaga, znanstveni skup Animafest Scanner i njegove ugledne predavače, prezentaciju vodećeg svjetskog centra medijskih umjetnosti Ars Electronica, izložbe, zabavni program s koncertima i videospotovima, suradnju s Muzejem suvremene umjetnosti, Animafestov štand u centru grada i brojne druge zanimljivosti.