Logo_hovers_2022
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Une Vie de Chat / Život jednog mačka

541-zivot_jednog_macka_2_

Une Vie de Chat / Život jednog mačka


Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

Francuska, Belgija / 2010 / 62' 0''Projekcije
Sinopsis


Jedan mačak živi dvostrukim životom. Dane provodi sa Zoé, kćeri policijske načelnice, a noći kao lopov na pariškim krovovima. Jednoga dana, dok Zoéina majka istražuje niz noćnih provala, zločinac otima djevojčicu.

 

Jean-Loup Felicioli


Jean-Loup Felicioli (1952) studirao je likovnu umjetnost u Annecyju, Strasbourgu, Perpignanu i Valenceu, a 1987. priključio se studiju Folimage kao animator. Kao produkcijski dizajner radio je na dugometražnom filmu Žablje proročanstvo (La Prophétie des grenouilles, 2001), a 1996. režirao je film L’égoïste s Alainom Gagnolom, s kojim će nastaviti surađivati na brojnim drugim projektima. Njihov prvi dugometražni film, Une vie de chat, nominiran je za Oscara 2012, a dugometražni 2D-film Phantom Boy upravo je krenuo u distribuciju.

 

Alain Gagnol


Alain Gagnol (1967) studirao je ilustraciju, strip i animaciju na École Emile Cohl u Lyonu. Nakon studija grafičkih umjetnosti počeo je raditi za Folimage kao animator. Godine 1996. režirao je L’égoïste s Jean-Loupom Feliciolijem, s kojim će nastaviti surađivati na brojnim drugim projektima. Njihov prvi dugometražni film, Une vie de chat, nominiran je za Oscara 2012, a dugometražni 2D-uradak Phantom Boy upravo je krenuo u distribuciju. Pisao je za izdavačke kuće Gallimard, Le Cherche Midi i Magnard jeunesse.

 

Režija

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol


Produkcija

Folimage, Lunanime, Digit Anima


Scenarij

Alain Gagnol


Knjiga snimanja

Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli


Kompoziting

Izù Troin


Zvuk

Loïc Burkhardt


Glazba

Serge Besset


Montaža

Hervé Guichard


Animacija

Constantin Beine, Xavier Cruz, Rémi Durin, Alain Gagnol, Paul Jadoul


Kategorije