Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 31. svibnja - 5. lipnja 2011.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 31. svibnja - 5. lipnja 2011.
hr | en

Heavy Metal / Heavy Metal

KINO ZA UŠI

Heavy_metal_1

Heavy Metal / Heavy Metal


Gerald Potterton

Kanada / 1981 / 86' 0''



Projekcije


Srijeda, 01. 06.,
Kino Europa, 22:00 h


Sinopsis


Ova snažna priča o borbi između dobra i zla ispričana je kroz antologiju kratkih animiranih filmova o sjajnoj zelenoj kugli (Loc-Nar), utjelovljenju krajnjeg zla u svemiru. Film je podijeljen u niz crteža koji se bave znanstveno-fantastičnim temama. Na filmu je radila nekolicina pisaca, ilustratora i umjetnika: Dan O'Bannon (scenarist filmova Dark Star, Alien, Dead and Buried, Total Recall), Richard Corben (Den, Fantagor, Blood Star), Juan Giménez (Time Paradox, le Quatrième Pouvoir), Bernie Wrightson (Swamp Thing, BadTime Stories) i drugi. Cjeline su: Soft Landing, Grimandi, Harry Canyan, Den, Captain Sternn, B-17, So Beautiful, So Dangerous, Taarna.

Gerald Potterton


Gerald Potterton (1931) je britansko-kanadski redatelj, producent i animator. Najpoznatiji je kao redatelj kultnog klasika Heavy Metal, a pamti se i kao animator na Žutoj podmornici. Tri je puta nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg kratkog animiranog filma: kao redatelj filmova NFB-a My Financial Career (1962) i Christmas Cracker (1963) te kao producent The Selfish Giant (1971). Isprva je radio kao pomoćni animator u Londonu, a zatim se 1954. pridružio NFB-u, gdje je režirao i animirane i igrane filmove. Surađivao je s Haroldom Pinterom na Pinter’s People (1969) i Busterom Keatonom na The Railrodder (1965).

 

Režija

Gerald Potterton


Produkcija

Columbia Pictures Corporation, Guardian Trust Company, Canadian Film Development Corporation (CFDC), Famous Players


Scenarij

Daniel Goldberg, Len Blum (Dan O'Bannon, Richard Corben, Juan Giménez, Angus McKie, Thomas Warkentin, Bernie Wrightson )


Glazba

Elmer Bernstein


Montaža

Ian Llande, Mick Manning, Gerald Tripp


Animacija

José Abel, Zdenko Gašparović, Milton Gray, Julian Harris, Ernesto Lopez, Gary Mooney, Sean Newton, Shivan Ramsaran, Mitch Rochon, Michael Dudok de Wit, Norman Drew, Vic Atkinson, John Cousen, Doug Crane


Kategorije

KINO ZA UŠI