Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
10. - 15. lipnja 1974.
Svjetski festival animiranog filma / 10. - 15. lipnja 1974.
hr | en

Chico & Rita / Chico i Rita

Chico_rita_perform_hotel_nationale_2

Chico & Rita / Chico i Rita


Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba

Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo / 2010 / 94' 0''



Projekcije




Sinopsis


Kuba 1948. godine. Početak epske priče o ljubavi i slomljenu srcu u tradiciji latinoameričke balade, bolera. Daroviti skladatelj i prelijepa pjevačica trče za svojim snovima i jedno za drugim od Havane do New Yorka, Las Vegasa i natrag. Uz originalan soundtrack legendarnog kubanskog pijanista, osnivača benda i skladatelja Beboa Valdésa, Chico i Rita dočaravaju ključan trenutak u razvoju džeza. Film je ispunjen glazbom legendi džeza kao što su Thelonious Monk, Cole Porter, Dizzy Gillespie i Freddy Cole.

Tono Errando


Tono Errando režira glazbene spotove, reklame i animirane televizijske emisije. Godine 1998. priključio se Studiju Mariscal i režirao animiranu TV-seriju Twipsy, temeljenu na liku koji je Javier Mariscal prvotno osmislio kao maskotu Expoa 2000. u Hannoveru. Otad vodi audiovizualnu proizvodnju studija Mariscal, razvija projekte od glazbenih spotova do automatiziranih emisija s robotima.

 

Javier Mariscal


Javier Mariscal (1950) španjolski je dizajner i umjetnik. Smatra ga se jednim od najinovativnijih i najoriginalnijih dizajnera današnjice, a u njegov bogat i raznorodan opus ubrajaju se i luckasti crtani likovi i iznimni interijeri, kao i pokućstvo, grafički dizajn i korporacijski identiteti. Mariscalov sadržajan odnos s crtanjem i ilustracijama ključan je za njegovu karijeru i temelj je njegova dizajna u proteklih 30 godina.

 

Fernando Trueba


Fernando Trueba (1955) nagrađivani je scenarist, redatelj i producent čija karijera u filmu, televiziji, kazalištu i glazbi traje dulje od tri desetljeća. Osvojio je, između ostalog, nagrade Oscar i BAFTA-u za film na stranom jeziku Zlatna vremena (1993) te Srebrnog medvjeda na 37. Berlinaleu za Year of Enlightenment. Objavio je Filmski rječnik jer je karijeru počeo kao filmski kritičar u vodećim španjolskim novinama El Pais.

 

Režija

Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba


Produkcija

Fernando Trueba P.C.S.A., Estudio Mariscal, Magic Light Pictures


Scenarij

Fernando Trueba, Ignacio Martínez de Pisón


Glazba

Bebo Valdés


Montaža

Arnau Quiles


Animacija

Manolo Galiana


Kategorije