Logo_hovers_2020
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

Udahnut život / Udahnut život

2684-imbuedlife_01
3822-imbuedlife_02
3823-imbuedlife_05

Udahnut život / Udahnut život


Ivana Bošnjak, Thomas Johnson

Hrvatska / 2019 / 12' 15''Projekcije
Sinopsis


Udahnut život film je o povezivanju jedne mlade žene sa životnom energijom prirode. Ona koristi svoj talent za prepariranje kako bi životinje koje obrađuje „vratila“ u njihov prirodni okoliš. No prava potraga za odgovorima počinje kada u svakoj životinji koju krene preparirati, pronalazi rolu nerazvijenog filma. Njezina je opsesija tjera da shvati povezanost koju osjeća, a koja je opsjeda i na javi i u snu.

Ivana Bošnjak


Ivana Bošnjak (1983) diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na norveškom sveučilištu u Voldi. U suradnji s Leom Vidaković 2010. napravila je film Crossed Sild, koji je bio prikazan i nagrađen na brojnim međunarodnim festivalima. Radi modele, setove i animaciju na filmu.

 

Thomas Johnson


Thomas Johnson (1984) diplomirao je na Sveučilištu Velškog instituta u Cardiffu, a trenutačno studira nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svoje radove, lutkarske predstave i animirane filmove, prikazivao je na raznim festivalima. Radi modele, filmsku scenografiju i animira.

 

Režija

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Produkcija

Bonobostudio


Scenarij

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Knjiga snimanja

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Kompoziting

Mario Kalogjera


Zvuk

Andrea Martignoni


Glazba

Andrea Martignoni


Kategorije