Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

Obavijest o odgodi 30. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2020
24/04/20

Umjesto redovite festivalske najave koju javnost i mediji u ovo doba godine očekuju, organizacijski tim 30. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2020, planiranog od 8. do 13. lipnja,
morao je donijeti odluku da zbog prisutnosti bolesti COVID-19 i posljedica nedavnog potresa u Zagrebu odgodi planirani termin festivala.

Sukladno razvoju situacije kod nas i u svijetu, na vrijeme će biti objavljen novi termin održavanja.  U organizacijskom i programskom smislu Animafest Zagreb 2020 spreman je za održavanje, no zajedno sa znanstvenim skupom Animafest Scanner VII iščekuje bolje okolnosti.

U vremenu iščekivanja novog termina Animafest Zagreb pripremio je svim ljubiteljima animacije atraktivan sadržaj Animafest Insights koji će biti dostupan na festivalskoj internetskoj stranici i društvenim mrežama. Program je osmišljen s idejom da šira javnost stekne uvid u filmove koji se prikazuju na našem festivalu, ali i da se podsjetimo na iznimne uspjehe kojeg animacija bilježi posljednjih godina. Posebnu draž Animafest Insights programa čini i ekskluzivna serija intervjua s autoricama i autorima u sklopu objave filmova kako bi se publika još bolje povezala s umjetnicima i njihovim animiranim hitovima.