Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
7. do 12. lipnja 2021.
Svjetski festival animiranog filma / 7. do 12. lipnja 2021.
hr | en
Hslu

POSEBNI PROGRAMI | NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE: ŠKOLA ZA ANIMACIJU I DIZAJN U LUZERNU

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE: ŠKOLA ZA UMJETNOST I DIZAJN U LUZERNU

Škola za umjetnost i dizajn u Luzernu smatra se mjestom za ljude koji će oblikovati budućnost i koji otvoreno pristupaju novom i nepoznatom. Nastava je podijeljena na ukupno 19 preddiplomskih i diplomskih studija s područja dizajna, filma i likovnih umjetnosti.

Preddiplomski studij animacije – jedini ove vrste u Švicarskoj – prenosi znanje o dizajnu i tehnikama animiranih filmova. Štoviše, studenti uče kako režirati projekt, kako timski raditi, kako sudjelovati u raspravama i kritici te kako postići zajedničke ciljeve. Brojni animatori koji su poslije ostvarili uspješne karijere te osvajali nagrade na prestižnim festivalima u Švicarskoj i inozemstvu, naobrazbu su stekli u Luzernu. Ovaj traženi studij bit će akademske godine 2021. nadopunjen novim magistarskim programom. Cilj magisterija iz animacije jest dodatno učvrstiti vezu s europskim i svjetskim produkcijskim mrežama.

U Luzernu se nastavlja razvijati i digitalna sfera. I u istraživanju i u nastavi primjenjuju se najsuvremenije tehnologije; studenti tijekom studija uče koristiti se profesionalnim alatima kreativne industrije. Istodobno, Škola nastavlja njegovati rad s fizičkim materijalima i zanatskim tehnikama. Luzern je poznat po radionicama gdje studenti rade s bojom, drvom, metalom, plastikom, tekstilom itd.

Blizina je jedna od glavnih prednosti Škole za umjetnost i dizajn u Luzernu. Studenti rade u malim timovima, u bliskom doticaju s nastavnicima i kolegama. Studente, predavače i istraživače međusobno povezuje zajednički identitet i povijest, koja seže sve do osnutka Škole za umjetnost i obrt u Luzernu 1877, što čini Školu za umjetnost i dizajn u Luzernu najstarijom visokoškolskom ustanovom za umjetnost i dizajn u državi.