Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

Pogledajte "Persepolis" i "Strahove od tame" na MAXtv-u
03/09/10

 U francuskom animiranom omnibusu "Strahovi od tame" najveći ljudski strahovi i noćne more predstavljeni su kroz vizuru šest svjetski poznatih strip-crtača. Suradnici New Yorkera Richard McGuire i Lorenzo Mattotti, Belgijanac Blutch, Amerikanac Charles Burns i Francuzi Pierre Di Sciullo i Marie Caillou udahnuli su život svojim noćnim morama i kreirali priču koja propituje ljudske strahove u njihovom najintenzivnijem obliku.

Autobiografski animirani film "Persepolis" govori o djetinjstvu autorice Marjane Satrapi u Iranu po završetku Islamske revolucije. Dirljiva i duhovita priča o odrastanju djevojčice u islamističkom Iranu postigla je veliki uspjeh u Europi i svijetu. Film je osvojio nagradu žirija na filmskim festivalima u Cannesu i Rotterdamu, a nominiran je i za Oscara te Europsku filmsku nagradu.

Oduševljenje publike ovim filmovima nakon prikazivanja na Animafestu potaknulo je ekipu Hulahopa na njihovu distribuciju u Hrvatskoj. Tako su nakon prikazivanja u kinima filmovi sada dostupni i na MAXtv-u, a mogu se kupiti i na DVD-u u knjižarama Algoritam i Profil te u zagrebačkom kinu Europa.