Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

„Panika u selu“ u kinima diljem Hrvatske!
10/10/10

Zagrebačku publiku „Panika“ je već oduševila na prošlogodišnjem izdanju Animafesta Zagreb, a na dugom festivalskom proputovanju posjetila je i lanjski Cannes i Toronto.

Autori ove animirane uspješnice, Stéphane Aubier i Vincent Patar poznati su miljenici europske animacije. Sve što animiraju buja maštom i energijom, iskrivljenom unutrašnjom logikom i dozom belgijskog nadrealizma. Tako ni ova otkačena stop animacija nije iznimka. “Panika u selu” temelji se na kultnoj belgijskoj animiranoj TV seriji (u izdanju Aardman Studija u kojem je nastao i poznati Wallace & Gromit); glavni likovi su tri plastične igračke po imenu Kauboj, Indijanac i Konj koji zajedno žive u oronuloj kući u selu u kojem nikada ne nedostaje najneobičnijih zgoda. Panika je uistinu sastavni dio života u njihovom kaširanom svijetu.

“Neki su filmovi rađeni za djecu. No, ‘Panika u selu’ djeluje kao da su je radila djeca – duhovita, ekscentrična, čarobno nadarena djeca. Dočarava one lijene dane djetinjstva kad smo, ležeći bolesni u krevetu, i sami marširali svojim vojnicima i plišanim igračkama po mekanim planinama našeg pokrivača – i bojnim poljima mašte,” samo je jedna u nizu pozitivnih kritika. U istinitost ovih tvrdnji hrvatska publika moći će se uvjeriti već u četvrtak u kinu “Movieplex” u Zagrebu i kinu “Valli” u Puli, a kasnije i u ostalim hrvatskim gradovima: Rijeci, Splitu, Osijeku

Više informacija potražite na www.panikauselu.hulahop.hr i www.hulahop.hr