Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

Zanima vas projekcijsko mapiranje? Prijavite se na radionicu!
11/05/16

Željeli ste se okušati u projekcijskom mapiranju ali dosad niste imali prilike? Animafest Zagreb će vam to omogućiti!

Animatorica Tea Stražičić i programer i vizualni umjetnik Goran Goldin od 6. do 10. lipnja u Zagrebačkom plesnom centru vodit će radionicu projekcijskog mapiranja, kako bi animatorima približili svijet projekcijskog mapiranja te proširili horizonte na još jednu branšu vizualnog izražavanja usko poveznog s animacijom.

Kroz petodnevnu radionicu polaznici će proći cjelokupan proces pripreme i izvedbe projekcijskog mapiranja.

Proći će kroz teoriju, tehniku i praktične primjere korištenja projekcijskog mapiranja, zajedno će stvoriti koncept prema smjernicama koju im zadaje sama arhitektura zgrade čija će se fasada mapirati, Zagrebačkog plesnog centra, i prema tom konceptu izrađivat će svojstvene animacije prilagođene stilu animiranja i vlastitim estetskim aspiracijama polaznika.

Radionica će obuhvatiti i tehnički dio potreban za izvedbu mapiranja, polaznike će provesti kroz dostupna softverska i hardverska rješenja te razne pristupe i tehnike mapiranja.

Posljednjeg dana radionice kolektivni će rad polaznika i mentora biti prikazan, kao vizualni performans, na fasadi Zagrebačkog plesnog centra. 

Uvjet za prijavu na radionicu napredno je poznavanje računalne animacije u bilo kojem obliku, te vlastito računalo i softver za animaciju po izboru. Broj polaznika ograničen je na njih maksimalno 10.

Radionica će trajati pet dana, od čega će četiri dana, u Zagrebačkom plesnom centru, biti posvećeno teoriji i praktičnom dijelu (4-5 sati dnevno, od 10 sati ujutro) dok će posljednjeg dana rezultat rada s radionice biti projiciran na fasadi Zagrebačkog plesnog centra.

Prijave su moguće na [email protected] ili [email protected] a otvorene su do 5. lipnja.

Goran Goldin, programer i vizualni umjetnik, od 2009. godine aktivan je na audio-vizualnoj sceni u Hrvatskoj i Europi. Osnivač je kolektiva LITEMOTIF koji kroz svoje nastupe upoznaje publiku s vizualnim eksperimentima, vizualnom interakcijom s ljudima u prostoru, live scenskim osvjetljenjem, video mapingom.

Goran od 2012. godine drži radionice VJ-inga i mapiranja u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika.

Godine 2011. u suradnji sa street art umjetnicom OKO sudjeluje u finalu natječaja T-HT@MSU, 2013. sudjeluje na Mapping Festivalu, 2014. godine sudjelovao je u timu koji je osmislio unutarnje uređenje Hrvatskog paviljona za EXPO Milano 2015. a 2015. kao vizualni umjetnik nastupio je na Illectricity Festivalu.

Tea Stražičić autorica je ilustracije za plakat i festivalske špice 26. Animafesta Zagreb. Magistrirala je animirani film pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te završila program za produkciju animiranog filma Animation Sans Frontiers. Trenutno je na rezidenciji Open Workshop u Danskoj.

Kreira grafički dizajn za festival Hartera (nagrada HDD-a), objavljuje strip u magazinu Heavy Metal (SAD) te ilustrira naslovnice časopisa Zarez i knjiga za djecu (Čajana na Mjesecu za Liburicon i aplikacija za iPad Cats with Spots). Njeni radovi bili su dio vizualnog identiteta festivala Vox Feminae i DRAGram­a.

U slobodno vrijeme radi kao VJ Fluff Lord za Živu Muziku. S mlađom sestrom Martom čini umjetnički kolektiv Schwestern Sisters, a obje su i članice studia Adriatic Animation.