Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en

Upoznajte članove žirija ovogodišnjeg ANIMAFESTA
16/05/11

U sklopu Velikog natjecanja prikazati će se devet dugometražnih animiranih filmova koji čine presjek najvrednijih i najvažnijih radova nastalih u posljednje tri godine diljem svijeta. O najboljim će filmovima, takmacima za GRAND PRIX, odlučiti tročlani žiri u sastavu: PAUL DRIESSEN, DAVID SILVERMAN I DUNJA JANKOVIĆ.


PAUL DRIESSEN - Slavni animator svjetskog glasa i nizozemskog podrijetla čija je karijera počela krajem šezdesetih godina i to radom na slavnom filmu o Beatlesima Žuta podmornica (1968), koji će Animafest prikazati u svom novom glazbenom programu Kino za uši. U ranim sedamdesetima emigrirao je u Kanadu, gdje je pod paskom njihovog filmskog odbora (National Film Board of Canada) napravio bogat opus radova. Animafest je 2002. godine  Driessena počastio Nagradom za životno djelo, a ove mu je godine posvetio program Majstori animacije, pa će tako zagrebačka publika imati priliku pogledati veliku većinu njegovih radova.

DUNJA JANKOVIĆ - Hrvatska ilustratorica i strip-crtačica koja se bavi kolažima i glazbom. Magistrirala je strip na Akademiji vizualnih umjetnosti u New Yorku i slovi za jednu od najperspektivnijih domaćih mladih autorica. Svoje je radove izlagala na dvadesetak skupnih i nekolicini samostalnih izložbi, a stripove objavljuje u Europi i Americi. Dobitnica je vrijednih domaćih i stranih nagrada. Organizatorica je u nas jedinstvenog umjetničkog festivala - ŠKVER!

DAVID SILVERMAN - Američki animator najpoznatiji po režiji Simpsona, planetarno popularnog serijala kojemu godine prikazivanja nisu naštetile, te režiji istoimenog dugometražnog animiranog filma iz 2007. godine koji će se prikazati na Animafestu. Silverman je pasionirani svirač tube i član nekolicine glazbenih sastava.