Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Animafest Zagreb objavljuje listu odabranih kratkometražnih, hrvatskih i studentskih filmova
02/03/17

Ovogodišnji Animafest Zagreb, jedno od najvažnijih svjetskih središta animacije, održat će se od 5. do 10. lipnja, a nakon završenih prijava selektori su, od preko 1600 pristiglih filmova iz 76 zemlja svijeta, odabrali radove koji će biti prikazani u konkurenciji kratkometražnih, hrvatskih i studentskih filmova.

U selekcijskim komisijama, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali su Marko Meštrović i Jelena Oroz pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, te Maša Udovičić i Marko Dješka koji su birali filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji kratkometražnih filmova prijavljeno više od 800 filmova, a odabrano je ukupno njih 44. Ovogodišnje izdanje Animafesta u konkurenciji kratkog filma imat će čak i šest domaćih filmova.

Bogata konkurencija studentskog filma, koja iz godine u godine raste brojem prijavljenih, imat će preko 40 filmova. Ono što ovu kategoriju čini interesantnom jest i prikaz suvremenih ideja nove generacije animatora.

U natjecateljskoj konkurenciji hrvatskih filmova bit će prikazano ukupno 16  tematski različitih filmova, a među filmovima tu će se naći studentski i dječji filmovi, te filmovi nastali u manjinskim koprodukcijama.

Detalje ostalih programskih cjelina objavit ćemo naknadno, a u nastavku donosimo liste odabranih filmova:

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA

NATJECANJE STUDENTSKOG FILMA

NATJECANJE HRVATSKOG FILMA

Vidimo se na Animafestu!