Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Animafest i TED-Ed nagrađuju vaše ideje
30/05/16

TED-Ed, nagrađivana edukacijska platforma kojom se služe milijuni učitelja i studenata diljem svijeta nakon prošlogodišnje uspješne suradnje s Animafestom ponovno stiže u Zagreb i traži suradnike.

Naime, upravo je na Animafestu Chintis Lundgren, lanjska dobitnica nagrade za najbolji hrvatski film, započela suradnju s TED-Ed platformom, a čiji je konačni rezultat kratki animirani film 'Why do cats act so weird?' kojim je ilustrirala predavanje Tonya Buffingtona. Stoga TED-Edova  producentica Gerta Xhelo stiže i na ovogodišnje izdanje Svjetskog festivala animiranog filma i traži nove suradnike!

Gerta Xhelo pripremila je teme: Kako postati izvrstan lider ili izgraditi distopijsko društvo? Kako prijatelju pomoći da prebrodi ovisnost? Što je Kardaševa skala, i kakav je bio Vivaldijev život? Kako predstaviti Vermeerov doprinos umjetnosti te (bizarno ali zanimljivo) kako se ljudsko tijelo raspada nakon smrti?

Zainteresirani autori, animatori i producenti moći će Gerti ponuditi vlastitu viziju i prijedloge za pretvaranje navedenih tema u animirane filmove, a TED-Ed će autora najuspjelijeg prijedloga i nagraditi.

Kada i gdje? 10. lipnja u 15.30 u Zagrebačkom plesnom centru!